Jasper de Weerdt
"Nu rijden we in onze Twingo dwars door de Sahara"
Jasper de Weerdt
Zeist,
14
november
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

“Het eerlijke verhaal is dat we dit gaan doen voor het avontuur”

Jasper de Weerdt (42) rijdt de maand november in konvooi door de Sahara. Samen met een vriend probeert hij zoveel mogelijk geld bij elkaar te rijden voor de stichting Intermezzo (nazorg voor kankerpatiënten). Niet in een machtige four-wheel drive, maar in een 17-jaar oude Renault Twingo. Jasper, succes.

“Haha. Dank je. Gaat lukken. In 2012 hebben we al een keer de Amsterdam Dakar-Challenge gereden. Ruim zevenduizend kilometer naar Gambia in een barrel van 500 euro. Die veilden we daar voor het achtvoudige bedrag voor een goed doel.”

“Ik ben christelijk opgevoed. Het feit dat je op de wereld mag zijn, is mooi, maar het betekent ook dat je om je heen kijkt of je wat voor een ander kan betekenen.”

“Mijn vader was al heel actief in Transkei, Zuid-Afrika en bouwde daar doktersklinieken. Mijn moeder zat in de gehandicaptenzorg. Ik kom eigenlijk uit een echt old school-nest. Als we met mijn twee broertjes de boel konden verkloten deden we dat met liefde.”

“Ik ben financial recruiter bij Achmea. Mijn hele carrière heb ik eigenlijk al in de mensenhandel gezeten.”

“Sinds mijn kindertijd volg ik de Dakar-rally. Totdat iemand mij maatje Frederik mij wees op de Amsterdam-Dakar Challenge. Ik zei tegen mijn beste vriend: ‘Gast, dit gaan we doen.’ Het is de ideale mix van avontuur, vriendschap en iets goed doen.”

“Ordinair bietsen, fundraisen en dan keihard cashen en overmaken naar een goed doel is ook leuk. In 2012 haalden we 5.555,55 euro op.”

“Je zit verrot lang in de auto tijdens de Amsterdam-Dakar Challenge: 7.500 kilometer. Gelukkig kunnen wij heel lang naast elkaar zitten zonder ingewikkelde gesprekken. Het is gewoon goed.”

“Normaal gesproken heb ik een grote bek, maak ik veel geluid. Maar in die landen was ik anders. In Mauritanië reden we met militaire begeleiding, je bent in een andere cultuur en ik was afhankelijk.”

“’Been there, done that,’ was onze eerste reactie toen we in 2012 terugkwamen van de reis. Totdat we met een paar andere mensen uit die tijd bij elkaar gingen zitten en dachten: ‘Dit gaan we weer doen.’”

“Nu rijden we met onze Twingo, als onderdeel van de Amsterdam-Dakar Challenge, samen met 24 andere challengers op tot de Marokkaanse plaats TanTan in de westelijke Sahara. Zij rijden door, wij weer terug.”

“Een dochtertje van een vriend kreeg kanker. Haar arm is inmiddels geamputeerd. Echt heel heftig. Zo kwamen we op de nazorg voor kankerpatiënten en een stichting die daarin steun verleent: Intermezzo. Inmiddels hebben we al 4.500 euro bij elkaar verzameld.”

“Toen we op Marktplaats tegen de verkoper van een 27 mc bakkie vertelde dat het voor een goed doel is, was de reactie: ‘Geef ook nog even jullie bankrekening, dan storten we 50 euro. Mensen helpen graag.”

“Het eerlijke verhaal is dat we dit gaan doen voor het avontuur. Mooi toch dat we zo ook bij kunnen dragen?”

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Radboud
24
November
2016
Hi Jasper,
zo ken ik je: Luchtig én het hart op de goede plek. Je combineert persoonlijke 'fun' met een maatschappelijk doel. geweldig!
Willem Stegink
22
November
2016
Zoals bij veel bijdragen die ik lees onder 'solidariteit in Nederland' ontgaat mij ook bij dit verhaal de link met deze solidariteit weer volledig.
Richard Koelemij
21
November
2016
Mooi verhaal Jasper. Succes met het vervolg.