Linda Nieuwenhuizen
"Vernieuwen? Ga het gewoon doen!"
Linda Nieuwenhuizen
Zeist,
17
mei
2016
|
13:13
Europe/Amsterdam

"Vernieuwen? Ga het gewoon doen!"

Als je wilt vernieuwen, moet je de deur openzetten", zegt Linda Nieuwenhuizen, new business development manager bij Centraal Beheer. Eind mei staat ze op Campus Party.

"Verzekeren is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven zonder dat je je daar altijd van bewust bent. Iedereen heeft verzekeringen. Dus als wij onze producten en diensten verbeteren, hebben heel veel mensen daar iets aan."

"Er zijn heel veel startups die een innovatief product hebben, op een vernieuwende manier werken, super ondernemend zijn of extreem klantgericht. Of, in het beste geval, dit alles combineren. Daar kunnen wij veel van leren. En zou het niet gaaf zijn als we er ook mee kunnen samenwerken? Uit die gedachte ontstond vorig jaar LAB55."

"We halen de vernieuwing letterlijk van buiten naar binnen. LAB55 zit in het Ontmoetingsgebouw bij Centraal Beheer in Apeldoorn. Het is een Seats2Meetlocatie. Iedereen, van studenten tot zelfstandig ondernemer, kan hier werken, vergaderen of koffie drinken.

"Startups en medewerkers van Achmea werken samen aan nieuwe business initiatieven voor onze klanten die bijdragen aan onze business. En we maken innovatie zichtbaar, doordat we een programma hebben gedurende het jaar met diverse activiteiten."

"Een keer per maand organiseren we een event waarop we start-ups laten pitchen voor een zaal met bestuurders en andere medewerkers van Achmea. Niet om hun product te verkopen maar om te kijken waar we elkaar kunnen helpen. Zij met hun vernieuwende ideeën. Wij met onze distributiekracht, kennis en ons netwerk."

"Scoozy pitchte, een startup die een nieuw scootmobiel maakt. Hipper en veiliger - naar eigen zeggen - dan het bestaande aanbod. Het bedrijfje is ontstaan omdat mensen na een operatie soms tijdelijk een scootmobiel nodig hebben. Die lopen er dan tegenaan dat zo'n apparaat relatief duur is en er vrij traditioneel uitziet met zo'n mandje voorop. Bovendien gebeuren er relatief veel ongelukken met scootmobielen omdat de bediening niet altijd even intuïtief is."

"Er ontstond iets gaafs in de zaal. 'Wij willen deze scootmobiel graag aanbieden in de onverzekerde zorg', zei een vertegenwoordiger van Zilveren Kruis. 'Wij gaan kijken of we er een leasecontract voor kunnen ontwikkelen', riep een collega van Centraal Beheer. En een medewerker van Schade&Inkomen zei dat hij in de data zou duiken om te achterhalen hoeveel ongelukken er met scootmobielen gebeuren en wat daarvan de oorzaak is."

"Achmea-collega's houden in LAB55 ook workshops voor belangstellende ondernemers, startups en collega's. Een van onze juristen heeft onlangs verteld over hoe je een bedrijf, als het een beetje omvang krijgt, juridisch in moet richten. Een ander hield een lezing over sociale innovatie en dinsdag wordt er een presentatie over bitcoins gegeven en het systeem erachter: de blockchain."

"De missie van LAB55 is om een innovatie ecosysteem te creëren samen met collega's, startups, ondernemers, startupnetwerken en accelerators, zoals Startupbootcamp."

"Eind mei staan we op CampusParty. Ik wil zoveel mogelijk mensen ontmoeten die dagelijks met innovatie bezig zijn. Vernieuwingen komen vaak uit een onverwachte hoek."

"Wie wil, kan speeddaten met startups en bedrijven die zich - net als wij - elke dag de vraag stellen: 'Hoe blijven we interessant voor onze klanten? We organiseren ook een meet&greet met alle startups uit ons netwerk. En we laten zien hoe LAB55 werkt. Innoveren is experimenteren en delen. Ga het gewoon doen. Maak fouten, leer ervan en ga verder."

Boilerplate

Achmea op Campus Party: Create (y)our future

Campus Party komt dit jaar voor de eerste keer naar Nederland. Achmea is partner van dit grootste technologiefestival ter wereld dat van 25 t/m 29 mei wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Studenten en technologiefans uit alle windstreken ervaren in een creatieve, inspirerende omgeving 5 dagen lang, 24 uur per dag de meest actuele (technische) innovaties. De consumentenmerken van Achmea – Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis – laten op de Campus Party zien hoe ze met behulp van technologische innovaties steeds beter risico’s kunnen inschatten, schades vaststellen en service verlenen.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.