Zeist,
12
april
2016
|
14:22
Europe/Amsterdam

"Met 40 km per uur op de e-bike langs grazende reeën"

Collega Gerco van der Wilt doet mee aan het Low Car Diet

“Vandaag in de regen naar huis was iets minder. Al maakt het niet uit, na 16,8 km in krap 25 minuten ben ik al thuis en trek ik wat droogs aan. Dus so what?” Gerco van der Wilt is een van de medewerkers van Achmea die meedoet aan het Low Car Diet. Hij ging vorige week op de e-bike naar zijn werk.

"Woensdag 6 april: dit is de tweede dag dat ik gebruik kan maken van de Tesla onder de e-bikes: de Stromer ST-1. Rijdt echt geweldig, en als je een beetje doortrapt haal je de 40 km/uur met gemak. Vanochtend in alle vroegte naar het Achmea-kantoor in Leusden gereden. Vanuit Driebergen richting Austerlitz, via Quatre Bras naar landgoed den Treek. Heerlijk rustig, geen auto’s, een enkele fietser of hardloper. En twee grazende reeën in een weiland die enigszins verstoord opkeken. Ook de collega’s keken wel op toen ik met rugzak, fietstas en helm binnenkwam. Tussen de middag hebben een paar van hen die super fiets ook even geprobeerd. 'Die rooie Stromer is echt een beest' - was wel de conclusie."

Waarom doe je dit als je ook comfortabel in de auto kan zitten?
"Die vraag krijg ik nu regelmatig en die stelde ik mezelf ook vanmiddag in de regen. Ik zie voor mij 2 redenen:

Eerste reden gaat over conditie. Ik fiets met een clubje mannen op donderdagavond als het zomertijd is (net begonnen dus). We fietsen lekker door, dus moet ik kilometers maken om een beetje mee te kunnen. En dat komt er niet altijd van in mijn ‘intensieve’ bestaan, want naast mijn baan als manager binnen de divisie Oudedagsvoorziening heb ik ook nog een gezin met twee banen, 3 kinderen met scholen en sportclubs en nog allerlei clubjes en verenigingen. Dus als ik wat woon-werkverkeer kan omzetten in fietskilometers, helpt dat direct."

"Tweede reden gaat over duurzaamheid. Vind ik belangrijk en ben ik al jaren mee bezig. Zonnepanelen en een zonneboiler op het dak, deel LED verlichting, HR++ glas en spouwisolatie, steeds meer biologisch eten, duurzaam beleggen en nu ook veel de houtkachel aan. Ook in mijn omgeving mensen inspireren om iets te doen met duurzaamheid. Want als wij het niet doen, wie doet het dan wel? En eigenlijk vind ik dat fietsen naar De Meern of Leusden ook in dit rijtje thuis hoort. Deze week doe ik het nog op de e-bike, hopelijk volgende week op de racefiets. En naar Tilburg zo nu en dan met OV (niet altijd want het is 2 keer overstappen en dan nog de bus naar Locatie het Laar…)."

Rustig trappend door de buitenlucht
"Het kost allemaal meer tijd, het is gedoe met kleding (een pak aan op de fiets werkt niet echt). Je moet het dus allemaal wat beter plannen en voorbereiden. Maar ik merk dat ik er ook van geniet, zeker met deze super e-bike. Rustig trappend door de buitenlucht met 40 km per uur naar je bestemming. Heerlijk."

Boilerplate

Net als vorig jaar doet Achmea in 2016 mee aan het Low Car Diet
Binnen Low Car Diet gaan bedrijven met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Vanaf de start op 1 april worden medewerkers van Achmea aangemoedigd om 30 dagen lang zoveel mogelijk gebruik te maken van (deel-)fietsen, high speed e-bikes, openbaar vervoer en elektrische- of deelauto’s.

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.