Zeist,
19
juni
2023
|
09:45
Europe/Amsterdam

Achmea kondigt voorgenomen uitgifte Tier 2 obligatielening aan

Achmea B.V. heeft HSBC als structureringsadviseur (Structuring Advisor) mandaat gegeven voor een voorgenomen uitgifte van een € 300 miljoen 20,5yr non-call 10,5yr Tier 2 obligatielening.

De Tier 2 obligatielening wordt uitgegeven onder het Achmea B.V. € 5 miljard Debt Issuance Programme (meer informatie op https://www.achmea.nl/investors/schuldpapier). Barclays, HSBC, ING, Deutsche Bank en BNP Paribas zijn aangesteld als Joint Lead Managers.

De verwachting is dat de uitgifte een rating krijgt van BBB- van S&P en een BBB van Fitch en op korte termijn wordt uitgegeven, afhankelijk van marktomstandigheden.

FCA/ICMA stabilisatie is van toepassing. De target market (in het kader van de MIFID II product governance) betreft alleen ‘in aanmerking komende tegenpartijen’ (eligible counterparties) en professionele cliënten (middels alle distributiekanalen). Er is geen EU/VK PRIIPS key information document (KID) opgesteld, omdat deze financiële instrumenten niet beschikbaar zijn voor retail beleggers in de Europese Economische Gebieden/of het Verenigd Koninkrijk.

Investor Relations                                                    
Hans Duine                                    
06 - 8210 5097                        
hans.duine@achmea.nl