Zeist,
05
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Start kaartverkoop openingsceremonie EYOF Utrecht 2013

​​Zaterdag 1 juni is de kaartverkoop gestart voor de openingsceremonie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013. Het spektakel begint zondagavond 14 juli om 20.00 uur in Stadion Galgenwaard. Met optredens van artiesten als Gers Pardoel, DJ Dennis van der Geest & DJ Erik Arbores en Ben Saunders. Kaarten voor de openingsceremonie kosten € 7,50. Je kunt ze bestellen via utrecht2013.com/tickets.

Olympische tradities
EYOF Utrecht 2013 begint met een grootse openingsceremonie in Stadion Galgenwaard op zondagavond 14 juli van 20.00 – 22.15 uur. Inclusief alle bekende Olympische tradities. Zo komen de 2.300 jonge atleten met hun 1.000 begeleiders in een officiële parade het stadion binnen. En de Fakkelestafette met de Olympisch Vlam eindigt hier, waarna het vuur wordt aangestoken. IOC voorzitter Jacques Rogge is ook aanwezig; het wordt zijn laatste officiële optreden als IOC voorzitter.
 
Talenten
Tijdens het EYOF Utrecht 2013 sporten veel jonge talenten. Ook de openingsceremonie staat bol van jong talent op cultureel gebied. Je kunt kijken naar bijvoorbeeld de winnares van de Voice of Holland Kids, Fabienne Bergmans  en DJ Erik Arbores. De organisatie Vrede van Utrecht presenteert het speciale programma ‘Celebrate Talent’. Het Utrechts Studenten Concert, Bombay Show Pig, Boemklatsch, iLL Skill Squad en Daan Kars/Born Digital werken hieraan mee. De band Charmplay speelt het lied ‘Gold’ dat zij speciaal voor de openingsceremonie componeerden.
 
Kaarten bestellen?
De kaartverkoop is zaterdag 1 juni gestart via www.utrecht2013.com/tickets. De kaarten kosten € 7,50 per stuk.