Zeist,
18
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

‘Let’s Design The Future’ daagt studenten uit hun toekomstige financiële wereld te schetsen

Verzekeraar Achmea, haar Turkse dochteronderneming Eureko Sigorta en Garanti Bank Turkije starten vandaag in Nederland en Turkije met een studentenwedstrijd onder de naam ‘Let’s Design The Future’. Het doel is dat studenten uit Turkije en Nederland in gemengde teams de kaders schetsen van hoe zij hun financiële toekomst zouden willen zien.

​De aankondiging van de wedstrijd vond plaats op 28 maart door Wouter Bos, voormalig minister van Financiën. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf vandaag op de website.

Toekomst
De competitie daagt Turkse en Nederlandse studenten uit na te denken over de financiële dienstverlening in de nabije toekomst. Voor jongeren is financiële stabiliteit op lange termijn niet direct het allerbelangrijkste in hun leven. Maar geld op zich, wordt wel belangrijk gevonden. De wedstrijd daagt jongeren uit na te denken over hun financiële behoeften, nu en in de toekomst en op zoek te gaan naar nieuwe, innovatieve ideeën die passen bij hun belevingswereld.

Competitie
De voorronden nemen zes weken in beslag. Na de voorronden blijven er zestien studenten over, verdeeld over vier teams met steeds twee Turkse en twee Nederlandse studenten. Zij strijden in de halve finale op 29 juni in Nederland. Daaruit blijven twee teams over van vier studenten per team. Zij ontmoeten elkaar dan in de finale tijdens een summit op 3 oktober in Istanbul, Turkije. De acht studenten uit beide finaleteams hebben dan al een stage van drie maanden gewonnen bij Achmea, respectievelijk Garanti Bank. Het team dat de finale wint kan daar nog een cross country visit naar Turkije, cq Nederland aan toevoegen.

Achmea in Turkije
Achmea is sinds 2007 actief in Turkije. Dochteronderneming Eureko Sigorta verkoopt  verzekeringen via de Garanti Bank in Turkije. Eureko Sigorta is met 20% marktleider in de non-life bankverzekeringsbusiness in Turkije. De kennis over bankverzekeren die Achmea in Nederland heeft, deelt ze met haar Turkse partners. Garanti is de op een na grootste private bank in Turkije en heeft ruim 900 vestigingen en 10 miljoen klanten. Door de samenwerking hoopt Achmea het verzekeringspercentage in Turkije te kunnen verhogen. Van de 70 miljoen mensen is nu slechts 1% verzekerd.

Lees het originele persbericht (PDF).