Zeist,
13
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Klanten van Zilveren Kruis sneller van hun lage rugpijnklachten af door afspraken met Rugpoli in Delden

​Zilveren Kruis Achmea heeft voor haar verzekerden in Oost Nederland (Twente en de Achterhoek) met de Rugpoli in Delden een contract gesloten voor 2014.

​Marga Haveman, regiomanager bij de verzekeraar: “Rugpijn is een van de meest voorkomende beroepsziekten en ook een belangrijke oorzaak van werkverzuim. Wij vinden het belangrijk dat diagnose en behandelplan snel en goed gebeurt. Omdat verzekerden binnen 2 weken terecht kunnen en de Rugpoli een eigen MRI heeft, is voor verzekerden snel duidelijk wat de beste behandeling is.”

Mensen met lage rugpijn lopen vaak al weken of maanden rond met hun klachten. De wachttijden bij de Rugpoli zijn veel korter dan in het ziekenhuis en men heeft veel expertise met de diagnose en behandeling van lage rugpijn. Mede ook dankzij aandacht voor de psychische kant en het uitstekende netwerk van fysiotherapeuten voor de vervolgbehandeling. De kwaliteit van de behandeling is aantoonbaar hoog. De uitkomst van de behandelingen wordt continue gemonitord en is transparant in te zien op de website: http://www.rugpoli.nl/resultaten-zorg

Haveman: “Met de drie ziekenhuizen in de regio is een contract voor 2014, exclusief de diagnose bij lage rugpijn. Door de diagnose en het maken van een behandelplan in de regio te verplaatsen van de ziekenhuizen naar de Rugpoli komen we een stap dichter bij ‘de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment’ voor onze verzekerden. Bij Het Koningin Beatrixziekenhuis in Winterswijk, het MST in Enschede en de ziekenhuisgroep Twente in Almelo heeft de verzekeraar wel afspraken gemaakt over operatieve behandeling bij lage rugpijn. Daarvoor kan men dus altijd overal terecht."