Zeist,
07
maart
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

Fitch beoordeelt verzekeringsbedrijven van Achmea met een ‘A+ rating met stabiele toekomstverwachting’

Fitch Ratings heeft de verzekeringsbedrijven van Achmea een A+ kredietoordeel (IFS) toegekend met een stabiele toekomstverwachting. De kredietbeoordelaar baseert zijn oordeel onder meer op de leidende positie van Achmea in de Nederlandse markt voor schade- en zorgverzekeringen. Fitch beschouwt de kapitaalspositie van Achmea als ‘zeer sterk’. Het verwacht dat Achmea op termijn een structureel hoger resultaat zal behalen vanwege doorgevoerde kostenverlagingen en rendementsmaatregelen.

In lijn met de A+ IFS-beoordeling, is op de ‘senior obligaties’ van Achmea een ‘A-’ oordeel door Fitch vastgesteld en op de achtergestelde obligaties van Achmea een ‘BBB’ rating, waarbij de toekomstverwachting bij beide stabiel is.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “Het A+ kredietoordeel van Fitch voor onze verzekeringsbedrijven en de stabiele toekomstverwachting geeft aan dat wij worden gezien als een solide verzekeraar met een robuuste solvabiliteit. Een gezonde financiële positie is zeker ook in het belang van onze klanten, die te allen tijde op ons moeten kunnen rekenen. Het kredietoordeel van Fitch helpt ons een bredere doelgroep van beleggers voor onze obligaties te interesseren .”

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, InShared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 15.000 medewerkers. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2016 circa 20 miljard euro aan premiegelden in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 115 miljard euro aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Achmea is internationaal actief in vijf andere landen.