Zeist,
19
november
2015
|
17:45
Europe/Amsterdam

Achmea zet €470 miljoen in om premiestijging zorgverzekeringen te beperken

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro, OZF, FBTO en De Friesland Zorgverzekeraar. Afgelopen week zijn de zorgverzekeringspremies voor 2016 vastgesteld. Voor alle basiszorgverzekeringen geldt dat de premies in 2016 beperkt stijgen, ondanks een toenemend gebruik van de zorg en de uitgebreidere vergoeding van nieuwe kostbare geneesmiddelen in de basisverzekering.

Achmea zet in totaal €470 miljoen in om de stijging van de zorgpremies te beperken, ten laste van het resultaat over 2015. Dit bedrag wordt naar verwachting voor een belangrijk deel gecompenseerd door het incidentele resultaat over 2015 als gevolg van een beter (verevenings)resultaat uit ziekenhuiszorg en GGZ uit voorgaande jaren.

Achmea is een coöperatieve verzekeraar waarbij de belangen van klanten, (business)partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Naast thuismarkt Nederland is Achmea actief in vijf andere landen met circa 18.000 medewerkers. De zorgverzekeraars van Achmea verzekeren samen meer dan vijf miljoen Nederlanders voor zorgkosten.