Zeist,
18
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea wint HOGIAF Award

David Sanderse, Managing Director Divisie Internationaal van Achmea heeft vandaag uit handen van Oud-Minister van Buitenlandse Zaken Bernard Bot de HOGIAF Award ontvangen in de categorie 'Beste Investeerder Nederland naar Turkije'.

HOGIAF is de Turkse afkorting van 'Federatie van Jonge Ondernemers in Nederland'. De federatie is in 2006 in het leven geroepen door een zestal ondernemersverenigingen waarbij voornamelijk allochtone ondernemers zijn aangesloten. HOGIAF is ontstaan vanuit de behoefte van allochtone ondernemers aan een helpende hand bij de verschillende facetten die komen kijken bij het ondernemerschap.

Dertien categorieën
De Awards - in het leven geroepen naar aanleiding van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije - gaan naar ondernemers in dertien verschillende categorieën. Achmea was genomineerd in de categorie ´Beste Investeerder Nederland naar Turkije´. De andere genomineerden in deze categorie waren Ayetek Wind (een bedrijf dat investeert in windenergie) en Sarj Ofisi, een bedrijf dat zich bezig houdt met elektrisch vervoer.

Marktleider
Achmea is sinds 2007 actief in Turkije. Dochteronderneming Eureko Sigorta verkoopt verzekeringen via de Garanti Bank in Turkije. Eureko Sigorta is met 20% marktleider in de non-life bankverzekeringsbusiness in Turkije. De kennis over bankverzekeren die Achmea in Nederland heeft, deelt ze met haar Turkse partners. Garanti is de op een na grootste private bank in Turkije en heeft ruim 900 vestigingen en 10 miljoen klanten. Door de samenwerking hoopt Achmea het verzekeringspercentage in Turkije te kunnen verhogen. Van de 70 miljoen mensen is nu slechts 1% verzekerd.

Lees het originele persbericht (PDF).