Zeist,
03
juni
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

Achmea: vergroot verkeersveiligheid door inzet slimme technologie

Achmea en minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (links op de foto) hebben vandaag een convenant ondertekend om het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) te stimuleren. Dat gebeurde tijdens het smart mobility congres ITS Europe in Eindhoven. Het convenant is erop gericht het veilig gebruik van ADAS in Nederland binnen drie jaar met minimaal 20 procent te verhogen. Naast Achmea ondertekenden 41 organisaties het convenant, waaronder partijen als ANWB, RAI, BOVAG en Focwa.

Automobilisten maken te weinig gebruik van slimme technologie
Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea (rechts op de foto): “Slimme technologie is steeds vaker terug te vinden in auto’s. Het toepassen ervan moet de risico’s in het verkeer helpen verkleinen. Automobilisten maken helaas nog veel te weinig gebruik van deze slimme technologie. Daarom gaat Achmea onderzoek doen naar de bekendheid, het gebruik en de gedragscomponenten van ADAS onder automobilisten in Nederland.”

Interpolis helpt bij het terugdringen van het aantal verkeersongevallen
Interpolis (onderdeel van Achmea) helpt om het aantal verkeersongevallen in ons land met minimaal 25% te verlagen. Met een netwerk van experts onderzoekt Interpolis welke oplossingen de verkeersveiligheid vergroten. Ze doet dit met oefeningen, tests en experimenten. Een van de initiatieven is de AutoModus App. Deze app zorgt ervoor dat iemand autorijdt zonder zich af te laten leiden door de mobiele telefoon. Bij 68% van de ongevallen in het verkeer speelt afleiding een rol.