Zeist,
16
oktober
2018
|
09:26
Europe/Amsterdam

Achmea stuurt 3 ‘young leaders’ naar One Young World

Ze kunnen bijna niet wachten… Internationale contacten leggen, geïnspireerd raken door invloedrijke wereldbekende sprekers, ideeën opdoen over hoe Achmea kan bijdragen aan een betere wereld. Muhammed Aljoboury, Cindy Caljouw en Laura van Loon zijn klaar voor internationaal event ‘One Young World’. Het vindt van 17 t/m 20 oktober plaats in Den Haag.

Maar liefst drie Nobelprijswinnaars spreken tijdens One Young World 2018. Ook premier Mark Rutte, Koningin Máxima, mensenrechtenadvocaat Amal Clooney en Amerikaanse sterren Akon en Naomi Campbell zijn aanwezig. Ruim 1800 jonge internationale talenten en wereldberoemde sprekers komen bij elkaar om te verbinden en te discussiëren over urgente maatschappelijke wereldthema’s. Het doel? Samen innovatieve oplossingen bedenken om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te behalen.

Ook Achmea stuurt drie ‘young leaders’
Wat hopen onze collega’s te bereiken met hun bezoek aan dit evenement? Wat kunnen zij inbrengen vanuit Achmea? En wat hopen ze te leren? Muhammed, Cindy en Laura stellen zich graag voor:

Muhammed Aljoboury
“Mijn naam is Muhammed Aljoboury en ik ben sinds 1 maart in dienst bij Achmea als Financieel Management Trainee. Eén van de voornaamste redenen voor mij om na mijn studie aan de slag te gaan bij Achmea is de maatschappelijke betrokkenheid van Achmea. Daarom ben ik ook erg blij dat ik ben verkozen om namens Achmea naar OYW te gaan. Ik hoop daar ideeën en inspiratie op te doen van andere deelnemers en deze vervolgens mee te nemen naar Achmea. Tegelijkertijd denk ik dat wij in onze maatschappelijke rol als grootste verzekeraar van Nederland ook goede ideeën en steun kunnen bieden aan andere organisaties die dezelfde doelen nastreven.”

Cindy Caljouw
“Ik ben Cindy Caljouw, 24 jaar en sinds 1 februari in dienst als Data Scientist bij het Data Expertise Centrum van Achmea IT. Aan de TU Delft heb ik toegepaste wiskunde gestudeerd en heb ik altijd de ambitie gehad om met mijn kennis de maatschappij te helpen. Daarom heb ik gekozen om voor Achmea te werken die met initiatieven als WegWijsVR, Actify en Achmea Foundation laat zien een steentje bij te willen dragen aan een betere wereld.De wereldverbeteraar in mij wil dan ook naar het One Young World. Hier verwacht ik geïnspireerd te raken door alle mooie dingen die young leaders van allerlei verschillende nationaliteiten, gedaan hebben om de wereld te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om samen met andere young professionals te sparren over innovatieve ideeën om de wereld te verbeteren en in aanraking te komen met verschillende perspectieven. Voor mij is dit een unieke kans om mijzelf te ontwikkelen en te leren hoe ik concreet mezelf kan inzetten voor de maatschappij.Ook hoop ik meer te leren over hoe Achmea, als verzekeraar, kan bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Het lijkt mij waardevol om te netwerken met verschillende organisaties om zo nieuwe samenwerkingen en mogelijkheden te ontdekken. Zoals Willem van Duin in het jaarverslag van 2017 heeft gezegd: “Verzekeren vandaag de dag gaat verder dan het vergoeden van schades, en verder zelfs dan het bieden van preventie.”, denk ik dat Achmea toonaangevend moet blijven in maatschappelijk verantwoord ondernemen om klantrelevant te blijven. Met mijn deelname aan het One Young World, hoop ik dat ik samen met Laura en Muhammed dit kan waarmaken!”

Laura van Loon
“Ik ben Laura van Loon, momenteel een jaar werkzaam bij Zilveren Kruis als Specialist Naleving en Controle op de ouderenzorg. Hiervoor heb ik mijn studie Geneeskunde aan de Radboud universiteit afgerond. Mijn visie is om de gezondheidszorg te verbeteren en beschikbaar te maken voor iedereen. Door op hoger niveau mee te denken over de inrichting van de (wereld) gezondheidszorgprobeer ik impact te maken op de individuele gezondheidszorg. Dit wil ik onder andere bereiken door te beginnen bij de basis. De opleiding Geneeskunde zodanig verbeteren, zodat de juiste mensen worden opgeleid als kundige en professionele artsen. Met als doel dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen. 

Door deel te nemen aan OYW namens Achmea zie ik kansen om de visie over wereldgezondheidszorg verder te ontwikkelen en kennis te maken met verschillende nationaliteiten en culturen.Op nummer 3 van de Sustainable Development Goals, werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, staat: "Gezondheid voor iedereen". Dit doel sluit naadloos aan bij de visie van Achmea “Gezondheid dichterbij voor iedereen”. Als grootste verzekeraar van Nederland kan Achmea een toonaangevende rol gaan spelen in de gezondheidszorg toegankelijk maken voor iedereen over de wereld.”

Op de hoogte blijven van de avonturen van onze collega's?
Volg Muhammed, Cindy en Laura dan via hun persoonlijke LinkedIn-pagina en houd @werkenbijachmea via Instagram in de gaten. Ook daar zullen onze collega’s hun ervaring delen. En wij thuisblijvers bij Achmea, kunnen niet wachten tot jullie terug zijn. Benieuwd naar waar jullie mee terugkomen. Veel plezier!