Zeist,
19
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea stelt nieuw Turks videowerk uit kunstcollectie tentoon

De vierde expositie in de Achmea | Art kunstruimte in Leiden toont een recente aankoop voor de Achmea kunstcollectie van Martin en Inge Riebeek. Het project heeft het thema 'werk' als onderwerp.

De kunstenaars hebben getracht tijdens een kort verblijf in Istanbul te achterhalen welke betekenis werk heeft voor Turkse mannen en vrouwen die in Istanbul wonen en werken. Wat betekent werk voor mensen in Istanbul? Veertien interviews geven een bijzonder beeld hiervan door de mensen recht in de camera te laten vertellen over hoe zij denken over hun werk in relatie tot hun privé-situatie. Wat doe je voor werk? Wat betekent werk voor je? Geeft je werk richting aan waar je in je leven naartoe wilt? Welk werk zou je eigenlijk willen doen? 

Extra aandacht in kunstcollectie Achmea voor Turkije
Martin en Inge Riebeek werken als kunstenaars onder meer samen aan videoprojecten die ze uitvoeren in grote wereldsteden. In de Achmea kunstcollectie is Martin Riebeek met het werk 'The illusionist will ever appear' (2000) vertegenwoordigd. De video-installatie 'I kiss my love goodbye and go to work' is daar te zien. Met de aankoop van dit videowerk geeft Achmea invulling aan haar wens om Turkije extra aandacht te geven binnen haar kunstcollectie. Dit gebeurt door aankoop van werk van Turkse kunstenaars of kunstenaars met een Turkse achtergrond. Ook geven we ruimte aan kunst met Turkije als onderwerp. Eureko Sigorta, de Turkse verzekeringsdochter van Achmea, heeft haar vestiging in Istanbul.

Opening expositie op 27 september
De expositie is te zien van 28 september tot en met 15 november 2012. De kunstruimte is tijdens kantooruren geopend. De opening vindt plaats op donderdag 27 september van 16.00 - 18.00 uur. Bij de opening zal Joost Peters, honorair consul-generaal van Turkije, een korte introductie geven op de expositie.