Zeist,
22
juni
2016
|
16:06
Europe/Amsterdam

Achmea sluit zich aan bij Betaalme.nu

Achmea, PostNL, Koninklijke Philips Nederland, de Nederlandse Energie Maatschappij, ISS, Van Oers United, Rijk Zwaan en USG People hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief van grote bedrijven en organisaties om facturen van hun leveranciers uit het mkb sneller te betalen. Inmiddels hebben 26 deelnemers zich bij Betaalme.nu aangesloten. Hiermee wordt de betaling aan mkb-leveranciers binnen 30 dagen een steeds breder gedragen norm.

Radboud van Hal, Corporate Procurement Officer van Achmea: “Verzekeren betekent dat je op elkaar moet vertrouwen, ook als het eens tegen zit. Zoals klanten bij ons kunnen vertrouwen op een snelle afhandeling in het geval van schade kunnen leveranciers er op vertrouwen dat we vlot betalen. MKB-ers zijn de motor van de economie.”

Joost van den Hondel, een van de initiatiefnemers van Betaalme.nu: “Dat steeds meer bedrijven via Betaalme.nu dertig dagen als uiterste betaaltermijn hanteren, is niet alleen van belang voor hun directe leveranciers, maar draagt ertoe bij dat het een algemeen gehanteerde norm wordt. Dat is goed voor het mkb en daarmee ook voor de Nederlandse economie.”

Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan, met als streven om binnen vijf jaar € 2,5 miljard uit openstaande facturen vrij te maken voor het mkb. Het doel is dat minstens de helft van de 1.000 grootste Nederlandse ondernemingen zich aansluit, zodat minstens een kwart van het Nederlandse mkb makkelijker toegang tot liquiditeit krijgt.

Betaalme.nu wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken. “De afgelopen jaren is de gemiddelde betalingstermijn al verkort van 43 dagen tot 32 dagen”, zegt minister Henk Kamp. “Met Betaalme.nu zetten we in op de realisering van een verdere verkorting. Ik heb veel waardering voor de inzet van de grote bedrijven die zich bij Betaalme.nu hebben aangesloten en roep andere grote bedrijven op dit voorbeeld te volgen.”