Zeist,
05
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea investeert in innovatie in de zorg

Verzekeraar Achmea gaat een investeringsfonds oprichten om de innovatie in de zorgsector te stimuleren. Het fonds gaat beheerd worden door een gespecialiseerde vermogensbeheerder. Die gaat gericht op zoek naar ondernemingen die veelbelovende beginnende technieken en behandelingen aanbieden voor, onder andere, aandoeningen zoals hartfalen, longziektes, diabetes, kanker en dementie, waar steeds meer mensen mee hebben te kampen en die de samenleving veel geld kosten. Zo draagt Achmea bij aan het betaalbaar houden van de zorg in Nederland.

Het fonds gaat komend jaar de eerste investeringen doen in veelbelovende bedrijven. Daartoe heeft Achmea in totaal €50 miljoen apart gezet in het fonds. Met het fonds helpt Achmea de bedrijven technieken naar Nederland te brengen en maakt ze de zorgaanbieders op de producten attent. Ook helpt de verzekeraar middelgrote Nederlandse bedrijven om hun weg te vinden naar de Nederlandse zorgmarkt.

Mede-participant
Er wordt actief aansluiting gezocht bij andere investeerders. Dat zouden ook andere zorgverzekeraars kunnen zijn. De verwachting is dat op korte termijn een mede-participant zich zal aansluiten. Het is de bedoeling het fonds groter te laten groeien zodat in meerdere bedrijven kan worden geïnvesteerd en dus spreiding van risico wordt bereikt.

De zorg betaalbaar houden
Jeroen van Breda Vriesman, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Innovatie in de zorg is noodzakelijk om deze betaalbaar te houden. Niet alleen helpen we zo de zorgkosten in de samenleving terug te dringen; we hebben zelf ook de verwachting dat de bedrijven waarin het fonds investeert meer waard worden waardoor het fonds ook in de toekomst kan blijven investeren in betere zorg.”

Roelof Konterman, voorzitter van de Divisie Zorg en Gezondheid bij Achmea: “Als grootste zorgverzekeraar van Nederland kennen we de sector goed en weten we waar behoefte aan is. Via het fonds kunnen we aantrekkelijke innovatieve technieken en behandelmethoden sneller op de Nederlandse markt doorgevoerd krijgen, zodat de Nederlandse samenleving in zijn geheel eerder kan profiteren van de beste zorg.”

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.