Zeist,
12
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea en Indiase DHAN Foundation vieren 10 jaar samenwerking

Achmea en de DHAN Foundation uit India vieren hun 10-jarige samenwerking met de opening van twee nieuwe ziekenhuizen. De DHAN Foundation, met inmiddels één miljoen verzekerden uit de laagste inkomensgroepen, is een coöperatieve verzekeraar in Madurai die in 2002 werd opgericht volgens het coöperatieve model. Inmiddels is de DHAN Foundation werkzaam in 13 staten in India. Achmea steunt de plaatselijke initiatiefnemers door haar jarenlange ervaring met coöperatief ondernemen over te brengen.

Ook Rabobank is aangesloten voor kennis over bankactiviteiten en ondersteuning van microfinancieringsprojecten. Achmea Foundation zorgde voor de financiële steun voor twee van de drie ziekenhuizen en de opstart van de microverzekeringsactiviteiten. De toekomstvisie van DHAN is om de belangrijkste coöperatieve verzekeraar te worden voor tenminste vijf miljoen armen in India. Achmea en DHAN werken intensief samen als het gaat om gezondheidszorg, agrarische ontwikkelingen en verzekeringen. Het organiseren van zorg is daarbij een eerste stap, verzekeren van die zorg een tweede. Vorige week zijn in India twee door Achmea Foundation gesteunde ziekenhuizen geopend.

In het coöperatieve model, worden de producten optimaal afgestemd op de behoeften van de gemeenschap. Het model heeft bewezen succesvol te zijn in India en elders. De klanten van DHAN kunnen bij hun verzekeraar terecht voor verzekeringen op gebied van leven, gezondheid en agro. Zoals bijvoorbeeld voor dekking van de kosten van door regen vernielde gewassen. In India is ook de levensverzekering voor mensen boven de 60 jaar bijzonder.

M.P. Vasimalai, Executive Director van de DHAN Foundation: “Deze vorm van coöperatief verzekeren gaat het steeds beter mogelijk maken dat ook armen zich kunnen indekken tegen de risico.s van gezondheid, leven of invloeden van buitenaf zoals slechte weersomstandigheden. Onderlinge samenwerking is hierbij in alles het uitgangspunt en het leidende principe.”

Sophie Hulshof en Raymond Fafie, management trainees bij Achmea, doen onderzoek naar de door Achmea ondersteunde microverzekeringsprojecten. Zij zetten hun videoverslagen op YouTube. Bekijk hieronder hun nieuwste verslag: 'Zorg Voor Elkaar'.

Volg Sophie en Raymond via Twitter

Meer over Achmea - MVO - microverzekeren