Zeist / Bratislava,
21
april
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Scholten tot CFO bij dochterbedrijf Union in Slowakije

Achmea heeft René Scholten benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van zijn Slowaakse verzekeringsactiviteit Union, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Scholten volgt per 1 mei 2017 Ryan Florijn op, die de afgelopen drie jaar CFO is geweest bij Union. Scholten was tot voor kort lid van de directie en CFO bij NN Hellas, de Griekse verzekeringsdochter van NN Group. Voor zijn benoeming bij NN Hellas in 2012, bekleedde Scholten meerdere leidinggevende functies in de financiële sector. In Nederland werkte hij vijf jaar bij NN en daarvoor elf jaar bij Zwitserleven, de verzekeringsdochter van Swiss Life in Nederland.

Uco Vegter, managing director van Achmea International, is blij met de benoeming van Scholten. “René neemt veel financiële ervaring met zich mee en zal Union daar verder mee versterken. Ryan is van grote waarde geweest om Union tijdens een lastige periode verder te brengen en ik ben hem dankbaar voor zijn gewaardeerde bijdragen. Ik wens René veel succes als de nieuwe CFO van Union.”

Vanaf 1 mei 2017 bestaat de directie van Union uit Michal Špaňár (Chief Executive Officer), René Scholten (Chief Financial Officer), Elena Májeková, Tomáš Kalivoda and Jozef Koma.

Boilerplate

Over Union
Union Slovakia is een innovatieve Slowaakse verzekeraar die schade-, zorg- en levensverzekeringen aanbiedt via het directe en het intermediaire kanaal, en dit aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Union is opgericht in 1992 en kan worden gezien als één van de meest ervaren verzekeraars in Slowakije. Union maakt sinds 1997 deel uit van Achmea en heeft meer dan 700.000 klanten in de Slowaakse markt. In 2016 heeft Union belangrijke vernieuwingen doorgevoerd. Onlia, onderdeel van Union, is onze digitale verzekeraar in Slowakije. Meer informatie: www.union.sk

Over Achmea
Achmea is in 1811 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste verzekeraar van Nederland. In de thuismarkt is Achmea marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. De totale bruto premieomzet van de groep bedroeg in 2016 circa 20 miljard euro, bij een onverminderd sterke solvabiliteitsratio van 181%. De groep biedt verder inkomensverzekeringen, levensverzekeringen, pensioendiensten en hypotheken. Vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 116 miljard aan assets under management. Internationaal is Achmea actief in Turkije, Griekenland, Ierland, Australië en Slowakije. Alle Achmea-verzekeraars hebben veel kennis van hun lokale markt en klanten. Meer informatie: www.achmea.com