Zeist,
19
mei
2020
|
08:25
Europe/Amsterdam

"Juf!... wat zit erin juf...?"

"... waar zijn ze juf… oh ik zie ze daar! mogen we al pakken juf…? ik wil… waarom nog niet… wat zit erin juf wat zit erin juf wat zit erin juf wat zit erin juf wat zit erin juf…"

De kinderen van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam konden hun geluk niet op met het grote cadeau dat ze maandag en dinsdag op het schoolplein kregen. Voor iedereen een grote doos met knutsel- en speelspullen!

“Ik voelde me net de kerstman toen ik ze uitdeelde”, vertelt juf Anouk. “En wil je wel doorgeven dat wij al je Achmea-collega’s hartelijk bedanken. Echt heel mooi en bijzonder dat jullie reiskostenvergoeding inleveren om dit mogelijk te maken!!”

En de speelpakketten zijn zo goed op hun plek!
“Kleuters en onderbouw thuis uit werkboekjes laten werken, past niet bij onze visie. We willen vooral dat ze tekenen, knutselen, krijten.. spelenderwijs leren. Ook als ze thuisonderwijs krijgen.”

“Maar niet alle ouders van onze kinderen hebben daar de spullen voor in huis. En niet alle ouders zijn er zelf mee opgegroeid. Dat maakt de kans kleiner dat ze het stimuleren.”

Daarom wilde Anouk, toen de kinderen opeens niet meer naar school mochten, zelf spullen regelen voor thuis. Maar dat lukte destijds niet meer door alle veiligheidsmaatregelen, contactbeperkingen etc.

En ook niet omdat er toen geen klei of vouwblaadje meer te vinden was in de Action.

“Een passender cadeau had dus bijna niet gekund!”

Als ‘bevo-juf’ (beeldende vorming) maakte Anouk vorige week snel een boekje met creatieve ideeën dat ze afgelopen maandag en dinsdag uitdeelde bij de pakketten. “Een extra duwtje voor kinderen en ouders om met de stoepkrijt, klei en vouwblaadjes aan de gang te gaan.”