Zeist,
25
juli
2023
|
17:45
Europe/Amsterdam

Nienke Meijer nieuw lid Raad van Commissarissen Achmea

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) van Achmea hebben de aandeelhouders vandaag Nienke Meijer benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Nienke Meijer vervult de vacature van Lineke Sneller, die in april is teruggetreden. 

Nienke Meijer is onder andere co-founder en partner van Stichting De Buitenboordmotor, lid van de Raad van Commissarissen van PostNL en Deloitte en voorzitter van het bestuur van Stichting De Volkskrant. Voorheen was zij onder andere voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen en werkzaam in diverse commerciële en bestuurlijke rollen bij de uitgeverijen Wegener en VNU. Nienke Meijer studeerde Psychologie & Marketing aan de Universiteit Utrecht en volgde diverse internationale opleidingen. 

Jan van den Berg, voorzitter Raad van Commissarissen Achmea: “Nienke heeft een brede achtergrond als bestuurder in de publieke en private sector en beschikt over sterke bestuurlijke en toezichthoudende competenties. Daarnaast heeft ze ruime ervaring met digitalisering en platformen, nieuwe verdienmodellen en partnerships. Daarmee is zij een waardevolle aanvulling voor de Raad van Commissarissen van Achmea.” 

De Raad van Commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Jan van den Berg (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Tjahny Bercx, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Nienke Meijer en Roel Wijmenga. Nienke Meijer wordt ook lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. en Achmea Schadeverzekeringen N.V.

Achmea - Nienke Meijer