Zeist,
02
september
2022
|
08:00
Europe/Amsterdam

Achmea rondt overname ABN AMRO Pensioensinstelling NV af

Achmea en ABN AMRO hebben de in mei aangekondigde overname van ABN AMRO PPI afgerond. Hierdoor maakt de PPI vanaf nu deel uit van Achmea. De transactie is goedgekeurd door de toezichthouders en van positief advies voorzien door de medezeggenschapsorganen. De 24 medewerkers van de PPI gaan over naar Achmea. De PPI gaat verder onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI.

Door deze overname betreedt Achmea de markt van premiepensioeninstellingen (PPI’s) en speelt de financieel dienstverlener in op de kansen die het Pensioenakkoord biedt. Achmea heeft de ambitie de PPI de komende jaren verder uit te bouwen. Hiervoor gaat Achmea haar uitgebreide distributienetwerk inzetten en intensief samenwerken met de professionele pensioenadviesmarkt. De focus ligt op werkgevers die hun medewerkers een beschikbare premieregeling (defined contribution, DC) willen aanbieden. Onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI wordt de dienstverlening aan bestaande klanten voortgezet en verder geoptimaliseerd. Daarnaast verwacht Achmea met het verbeterde aanbod nieuwe werkgevers te interesseren en aan zich te binden. 

ABN AMRO PPI voert sinds 2012 DC-pensioenregelingen uit en telt nu als Centraal Beheer PPI ongeveer 955 werkgevers en circa 190.000 deelnemers uit het MKB en de grootzakelijke markt als haar klanten. Het beheerd vermogen bedraagt circa €3,5 miljard. De transactie levert naar verwachting een bescheiden boekwinst op voor ABN AMRO.