Zeist,
30
maart
2017
|
17:30
Europe/Amsterdam

Achmea presenteert jaarrapport 2016 en informeert over besluiten van de AVA

Achmea presenteert vandaag het geïntegreerde jaarrapport over 2016. Hiermee bieden we inzicht in onze financiële én maatschappelijke resultaten. Het is de vierde keer dat Achmea een geïntegreerd verslag samenstelt, waarbij we ons jaarrapport combineren met onze jaarrekening.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehouden op 30 maart 2017, is de jaarrekening vastgesteld en is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Tevens heeft de AvA besloten een dividend preferente aandelen uit te keren van 5,5% van het op deze aandelen gestorte bedrag.

De jaarlijkse verslaglegging is voor Achmea een belangrijke manier om de hechte band met onze stakeholders verder te versterken. Dat zijn onze klanten, medewerkers, (business) partners en kapitaalverschaffers. In ons jaarrapport geven we een volledig beeld van onze organisatie en laten we de samenhang zien tussen onze strategie, onze governance en de sociale en economische context waarin we actief zijn.

Het verslag is opgebouwd volgens de zes dimensies van onze strategiekaart. Het verslag biedt zo inzicht in hoe ons bedrijf presteert vanuit zes verschillende perspectieven: van klanten, medewerkers en (business) partners, vanuit de maatschappelijke context en vanuit de invalshoek van bedrijfsprocessen en financiële resultaten. Ons jaarrapport is opgesteld in overeenstemming met het IIRC-raamwerk en de kernachtige optie van GRI G4 van het Global Reporting Initiative (GRI).

Verdere informatie over de strategie zullen worden toegelicht tijdens de Capital Markets Day op 1 juni 2017.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 12.000 medewerkers. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2016 circa 20 miljard euro aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 100 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast haar thuismarkt Nederland, is Achmea ook internationaal actief in vijf andere landen.