Zeist,
26
oktober
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Achmea Innovation Fund investeert in fintechbedrijf BetterTradeOff

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in BetterTradeOff.  Dit fintechbedrijf uit Singapore wil financiële planning toegankelijk maken voor iedereen. Deze investering sluit aan bij Achmea's missie om klanten te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes, met toepasbare financiële oplossingen voor nu, straks en later.

Met de komende wijzigingen in de Nederlandse pensioenwetgeving verschuift de verantwoordelijkheid voor het eigen pensioen steeds meer naar het individu. Hierdoor krijgen mensen een actievere rol bij het plannen van hun toekomst en het bepalen van wat ze nodig hebben voor een goed pensioen. Volgens onderzoek van Mercer denkt slechts 20% van de Nederlanders dat hun pensioenregeling na pensionering voldoende zal zijn.

Het online platform van BetterTradeOff vereenvoudigt het opstellen van een degelijk en uitgebreid financieel plan aanzienlijk. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een eerste plan opstellen door simpelweg hun huidige financiële gegevens in te voeren. Van daaruit kunnen ze verschillende doelen en dromen in hun plan onderbrengen en zelf zien wat ze nodig hebben om daar te komen. De tool geeft gebruikers een compleet beeld van al hun financiën; van investeringen en onroerend goed tot aan hun maandelijkse kosten van levensonderhoud.

Samen impact maken
Arthur van der Wal, divisievoorzitter Pensioenen bij Achmea: “De toekomst wordt voor veel mensen steeds onzekerder, bijvoorbeeld door de veranderingen in de pensioenmarkt. Mensen helpen om financieel fit te blijven is een van de grote maatschappelijke uitdagingen waarin Achmea een voortrekkersrol wil spelen. Wij zijn verheugd over deze investering en verwachten dat we samen met BetterTradeOff écht impact kunnen gaan maken.”

Uitrol in Nederland
Laurent Bertrand, CEO van BetterTradeOff is blij en dankbaar: “We gaan de investering gebruiken om onze internationale expansie voort te zetten, te beginnen in Nederland en van daaruit naar de Verenigde Staten. Wij zijn enthousiast om de uitdagingen in Nederland te lijf te gaan en kijken uit naar de samenwerking met Achmea.”