Zeist,
08
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zorgpremies 2012 Avéro Achmea bekend

Avéro Achmea heeft vandaag de nieuwe premies voor de zorgverzekeringen voor komend jaar bekendgemaakt. De nominale maandpremie voor de natura-combinatiepolis (Zorg Plan) is voor 2012 vastgesteld op € 109,83 (in 2011: € 108,08). Voor de restitutiepolis (Keuze Zorg Plan) bedraagt de nominale maandpremie volgend jaar € 110,33 (in 2011: € 109,75). De premies voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen stijgen met gemiddeld 7,9 procent. Alle premies zijn exclusief collectiviteitskortingen.

Gebruik van zorg blijft toenemen
Verschillende factoren spelen een rol bij de premiestijging voor de basisverzekering. De belangrijkste oorzaak is het toenemende gebruik van zorg in Nederland, waardoor de totale zorgkosten blijven stijgen. Daarnaast zijn zorgverzekeraars door DNB verplicht extra reserves aan te houden.

Belang van intermediair groeit
Rob ter Mors, directeur Markt & Distributie van Avéro Achmea: "De keuze voor een zorgverzekering is complex, omdat naast de prijs ook andere overwegingen een rol spelen. Een zorgverzekering is geen 'low interest'-product, zoals vaak wordt beweerd. Een goed advies is van cruciaal belang. Tal van aspecten hebben een forse impact op de 'klantervaring' van individueel verzekerden en werkgevers. Denk aan de hoogte van de premie en het verplicht eigen risico, de dekkingsvoorwaarden of de overheidsmaatregelen. Professionele intermediairs hebben deze markt allang ontdekt en spelen een nadrukkelijke rol in de advisering."

Zorgcampagne
"Half oktober zijn we gestart met de 'Meer Zorgcampagne'. In deze campagne ondersteunen wij ons intermediair in zijn adviesrol. Samen zorgen wij voor Meer Zorg. Wij bieden onze verzekerden de Zeven Zekerheden van goede zorg, met onder andere zorggarantie en zorgbemiddeling", vervolgt Ter Mors. "Daarbij adviseren en bemiddelen we waar verzekerden het snelst en het best kunnen worden geholpen. Meer Zorg noemen we dat. Zorg die echt waarde toevoegt."