Zeist,
05
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wout Adema naar Achmea

Per 1 april 2012 treedt Wout Adema in dienst bij Achmea als senior manager Zorginkoop Tweedelijnszorg. Adema wordt verantwoordelijk voor de inkoop van Medisch Specialistische Zorg en Geestelijke Gezondheidszorg.

Wout Adema RA MBA (41), sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis St. Jansdal te Harderwijk, heeft ruime ervaring in de zorg. In 2000 maakte hij de overstap van de Hoogeland Zorggroep naar St. Jansdal. Hij startte daar als manager financiën en informatievoorziening, is verantwoordelijk geweest voor de aansturing van personeel en organisatie en was een jaar adjunct directeur beheer. Sinds 1 mei 2005 was Wout Adema al lid van de Raad van Bestuur.

Ruime ervaring

 

Marjolein Verstappen, directeur Zorginkoop Achmea: “Wout Adema heeft ruime ervaring op managementgebied waar de mens en verbinding centraal staan. Achmea vindt een goede relatie met zorgaanbieders en stakeholders van groot belang. We staan in Nederland momenteel voor belangrijke keuzes en uitdaging op het gebied van zorg. Achmea wil samen met zorgaanbieders werken aan het structureel en duurzaam verbeteren van de zorg. Onder andere door integrale samenwerking in de zorgketen en concentratie en spreiding van zorg. We zijn dan ook zeer verheugd dat Wout Adema Achmea met zijn kennis en ervaring komt versterken om samen aan deze ambitie te werken”.

Wout Adema volgt Olivier Gerrits op die per 1 april als commercieel directeur bij Achmea aan de slag gaat. De benoeming van Olivier Gerrits is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.