Zeist,
09
februari
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Wim de Weijer benoemd tot commissaris Achmea

Achmea heeft Wim de Weijer (62) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij volgt Paul Overmars op, die tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2015 is teruggetreden. De Nederlandsche Bank heeft zijn goedkeuring verleend aan deze benoeming.

Wim de Weijer is voormalig bestuurder van zorgaanbieder Espria/Evean. Hij heeft ruime ervaring als bestuursadviseur en commissaris. Momenteel is hij onder meer actief als commissaris bij pensioenuitvoerder PGGM, De Friesland Zorgverzekeraar en ADG Dienstengroep. Daarnaast is hij adviseur en participatiecommissaris bij NPM Capital.

Wim de Weijer is ook benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van de naamloze vennootschappen Achmea Zorgverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Ziektekostenverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea Zorgverzekeringen en OZF Achmea Zorgverzekeringen.

Met de benoeming van Wim de Weijer bestaat de Raad van Commissarissen van Achmea weer uit negen leden: Erik van de Merwe (voorzitter), Anton Vermeer (vicevoorzitter), Petri Hofsté, Mijntje Lückerath-Rovers, Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, Lineke Sneller, Aad Veenman, Wim de Weijer en Roel Wijmenga.