Zeist,
19
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verkiezing partnership van het jaar, geef je stem

​Het helpen in ontwikkelingslanden is geen liefdadigheid, maar biedt kansen op de lange termijn. Reden voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en Behold* om een verkiezing uit te schrijven. Achmea doet mee. Stem jij ook?

Young professionals van Achmea doen met twee businesscases mee aan de Partnership Verkiezing 2012. In deze cases wordt beschreven hoe Achmea samen met een niet-gouvernementele organisatie (NGO) een project uitvoert om de bevolking in ontwikkelingslanden te helpen aan een betere levensstandaard. “Onze overtuiging is dat het bedrijfsleven een substantiële bijdrage kan en moet leveren aan ontwikkelingssamenwerking”, legt management trainee Sophie Hulshof uit. Zij houdt zich momenteel bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Mensen verder helpen
“We willen onze kennis inzetten om andere mensen verder te helpen. Dit doen we niet vóór de mensen, maar met de mensen. Er wordt samengewerkt met de lokale bevolking zodat duurzame vooruitgang plaatsvindt. Geef een man een vis en je voedt hem voor één dag. Leer hem vissen en je voedt hem voor de rest van zijn leven. Uiteraard zijn er ook voor Achmea voordelen. Wij investeren in een groeiende markt en handelen in lijn met onze visie; Achmea als een maatschappelijk betrokken onderneming.”

Vijftig procent van de stemmen telt mee
Je kunt stemmen voor één van de inzendingen. Dat kan tot en met 15 november op de site van Nu.nl. De stemmen tellen voor vijftig procent mee in de eindbeoordeling. Op 21 november gaat het team de ideeën presenteren (pitchen) voor een jury. Die beoordeling telt ook voor vijftig procent mee. De winnaar krijgt een startkapitaal van € 25.000 om het project verder uit te voeren.

Lees meer over de twee businesscases van Achmea:

Case 2. Achmea (Fairtrade), Max Havelaar, Netherlands Waterpartnership

Case 3. Achmea (Microverzekeringen), Wageningen Universiteit, Healthnet TPO

 

*Behold is een bedrijf dat zich richt op sociaal ondernemerschap en partnerschappen tussen bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties.