Zeist,
03
juni
2016
|
14:15
Europe/Amsterdam

Taalambassadeurs adviseren de Nationale Ombudsman

'Leer mij het zelf doen', digitalisering in de maatschappij. Dat is het thema van de Taalambassadeursdag van Stichting ABC en Stichting Lezen & Schrijven. Ruim 100 Taalambassadeurs en taalcursisten gaan aan de slag met het thema digitalisering. Ook de Nationale Ombudsman, Reinier van Zuthpen neemt deel aan het programma, dat zaterdag 4 juni wordt gehouden bij Achmea in Zeist.

In de maatschappij gaat bijna alles tegenwoordig digitaal. Denk aan belastingaangifte, OV-chipkaart en gemeentelijke zaken. Laaggeletterden hebben veel moeite met digitalisering. Daarom is het doel van de Taalambassadeursdag 2016: Taalambassadeurs en taalcursisten bekender maken met digitalisering en beleidsmakers met de problemen en vooral ook oplossingen rondom digitalisering.

Tips voor Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen

Aan de hand van diverse lezingen en workshops gaan de deelnemers aan de slag met het thema. Aan het eind van de dag zullen zij tips meegeven voor digitalisering in de overheid aan Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen.

Taalambassadeurs geven het goede voorbeeld

Taalambassadeurs weten uit eigen ervaring hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Zij waren zelf ooit laaggeletterd. Zij hebben zichzelf het lezen en schrijven eigen gemaakt, zodat zij weer volledig mee kunnen doen aan de samenleving. Als Taalambassadeur zetten zij zich via Stichting ABC en Stichting Lezen & Schrijven in om uiteenlopende doelgroepen, van politici tot laaggeletterden, te overtuigen van het belang van goede basisvaardigheden voor iedereen.

Achmea ondersteunt de aanpak van laaggeletterdheid

De Taalambassadeursdag is in het Congrescentrum van Achmea in Zeist, zaterdag 4 juni van 10 – 16 uur. Achmea ondersteunt de aanpak van laaggeletterdheid van harte. Wij kiezen voor het sponsoren van die activiteiten, die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Sinds 2009 ondersteunt Achmea Stichting Lezen & Schrijven.