Zeist,
22
november
2023
|
08:47
Europe/Amsterdam

Stijgende lijn Achmea in Tax Transparency Benchmark

Van plek 9 naar gedeelde 3e plek

taxvbdo

Achmea laat een mooie stijging zien in de ranglijst over belasting transparantie en eindigt op een gedeelde 3 plek in Nederland. In 2022 stond Achmea nog op plek 9. Gisteren werd de Tax Transparency Benchmark gepubliceerd.

In het rapport wordt vermeld over Achmea: ‘The jury compliments Achmea for the description of the alignment between Achmea’s organisational and business principles and the tax strategy. It also compliments Achmea for the clear narrative description of the reconciliation between the nominal and effective tax rate.’

Het betalen van belasting is één van de pijlers waar een duurzame samenleving op steunt. Hierbij vinden wij transparantie en duidelijkheid op belastinggebied belangrijk. Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Wij zien het als onze missie om samen maatschappelijke vraagstukken op te lossen rond de thema's gezondheid, wonen & werken, mobiliteit en inkomen. Onderdeel van het waarmaken van deze ambitie is dat wij een verantwoordelijke belastingbetaler zijn.

Over het onderzoek van VBDO
Jaarlijks onderzoekt de VBDO met ondersteuning van PWC bij rond de 75 Nederlandse bedrijven de mate van goed fiscaal beleid. Sinds 2015 is belastingtransparantie een steeds grotere rol gaan spelen. VBDO voert sinds 2011 een campagne om transparante belastingrapportages bij Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen verbeteren.