Zeist,
12
november
2015
|
15:47
Europe/Amsterdam

Stichting LEF viert 1e lustrum in het Achmea Congrescentrum in Zeist

Zeist – Stichting LEF bestaat 5 jaar en viert dit op donderdag 12 november in het Achmea Congrescentrum in Zeist. De stichting zet zich in om jongeren tussen 15 en 22 jaar meer financieel bewust te maken. Onlangs hebben 140 medewerkers van Achmea zich aangemeld als vrijwillig gastdocent voor LEF. 

Samen met de financiële sector heeft Stichting LEF (Leven en Financiën) een lesprogramma ontwikkeld voor ROC-studenten. De lessen worden gegeven door ruim 400 vrijwilligers uit de financiële sector. In Nederland zijn er een half miljoen MBO-studenten; Stichting LEF kan zo’n 10.000 leerlingen per jaar bereiken dankzij de inzet van al deze vrijwilligers.

Lustrum programma
Jack Hommel, directeur Achmea en lid Comité van Aanbeveling van LEF, opent het Lustrum. Daarnaast zullen Erica Terpstra, Femke Halsema, Ali B, Mark Boskamp (voorzitter Stichting LEF), een klassendocent en MBO-studenten hun bijdrage leveren aan het programma. Het lustrum vindt plaats op donderdag 12 november van 12.30 tot 16.30 in het Achmea Congrescentrum in Zeist.

Terugblikken op de mijlpalen én vooruitkijken
Tijdens het lustrum kijkt Stichting LEF samen met haar vrijwilligers terug op wat er allemaal is bereikt. Hoe hebben alle betrokkenen de afgelopen vijf jaar ervaren? Wat hebben de gastdocenten de jongeren kunnen leren, zodat ze inzicht hebben in hun eigen geldzaken en hun financiële keuzes? En LEF kijkt naar de toekomst. Hoe kunnen we nóg meer jongeren bereiken met financiële educatie? De belangeloze inzet van vrijwilligers is daarbij hard nodig.