Zeist,
29
januari
2024
|
10:34
Europe/Amsterdam

“Stagiairs zijn het talent van de toekomst”

Emma Grobben wint prijs in verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter

Emma Grobben, recruiter voor jong talent bij Achmea, heeft een fraaie prijs gewonnen bij de verkiezing "Meest Invloedrijke Recruiter 2023". Zij werd door de vakjury bekroond in de categorie Talent en is daarmee dit jaar hét Meest Invloedrijke Talent. We zijn trots op haar prestatie!

Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters, sourcers, aanstormende recruitmenttalenten, recruitmentmarketeers en recruitmentteams om de felbegeerde eer de meest invloedrijke van het jaar binnen hun vakgebied te worden. De vakjury roemde Emma om haar duidelijke verhaal over welk resultaat ze heeft neergezet: goede uitleg over de inzet van technologie voor opschalen & standaardiseren, zodat ze ruimte creëert voor de personal touch. Dat is immers waar het vak om draait. Kortom: slimmer omgaan met tech zodat ze ook maatwerk kan leveren. Zeker bij het werven van de jongste generatie! Haar enthousiasme werd door de jury ook benadrukt.

Emma werkt voor heel Achmea elke dag aan het talent van de toekomst: onze stagiairs. Ze werft samen met een stagiair elk jaar bijna 200 stagiairs, werkt aan meer duurzame samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten en weet ook qua zichtbaarheid echt het verschil te maken op sociale media.

Emma: “Ik vind dat de doelgroep stagiairs meer aandacht verdient binnen ons vakgebied. Ik geloof in de potentie van stagiairs en wil hen graag kansen bieden. Stagiairs moet je een fijne plek bieden waar ze kunnen groeien en zich ontwikkelen. Zo kun je ze binden aan je organisatie. Ik houd me bezig met het creëren van draagvlak voor stages binnen onze organisatie, verbind stagiairs met elkaar, bezoek stagemarkten, werf veel enthousiaste stagiairs en zorg voor de juiste matches. Dit doe ik niet alleen, maar elk seizoen (half jaar) werk ik samen met een andere stagiair, zodat ook zij het mooie recruitmentvak leren kennen. In mijn werk vind ik het ook erg belangrijk om slimmer te werken en nieuwe tech te integreren in processen. Zo worden bestaande processen soepeler en sneller en heb je meer ruimte om maatwerk te bieden of persoonlijk contact te zoeken met je kandidaten, zoals eens een handgeschreven kaartje.”

Talent van de toekomst nu al in huis halen
Stagiairs zijn hét talent van de toekomst, en daarom is het zo belangrijk om ze nu al in huis te halen. Stagiairs brengen een frisse blik, kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zetten het team weer op scherp (met kritische vragen). Door ze een uitdagende meewerk- of afstudeerstage te bieden, kunnen ze al kennis maken met de organisatie en zijn daardoor voorbereid op de toekomst. Bij Achmea proberen we stagiairs na hun stage zoveel mogelijk te behouden, om mooie loopbanen te kunnen realiseren en de krapte op de arbeidsmarkt een beetje tegen te gaan. Zo geven we talent de ruimte om zich te ontwikkelen, dat vinden we belangrijk én noodzakelijk. Emma: “Goede stageplekken zijn schaars, en daarom is het zo ongelooflijk belangrijk om kwalitatieve stageplekken te faciliteren voor het talent van de toekomst!”