Zeist,
13
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Serious Request ook vanuit Achmea-toren in Leeuwarden

​De Panoramazaal van de Achmea-toren in Leeuwarden wordt vanaf woensdag 18 december 2013 ingezet als extra locatie voor Serious Request van 3FM. Het Glazen Huis staat dit jaar op het Wilhelminaplein in de Friese hoofdstad en verzekeraar Achmea werkt hier vanuit maatschappelijk perspectief graag aan mee. Ook nu zitten de bekende dj’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg een week voor kerst in het Glazen Huis.

Leeuwarden is één van de kernlocaties van Achmea. In de Panoramazaal aldaar - op de 26ste verdieping op een hoogte van 115 meter - is naast een live televisieverbinding ook het callcenter van het Rode Kruis 24 uur per dag actief. Op dinsdag 24 december, de laatste dag van Serious Request, wordt het callcenter bemand door tal van bekende Nederlanders. Daarnaast wordt de Panoramazaal de uitvalsbasis voor de social media-teams van Serious Request en 3FM. Verder starten dagelijks rondleidingen vanuit de Panoramazaal naar de backstage-omgeving van het Glazen Huis.
 
3FM zet zich ieder jaar samen met het Rode Kruis in voor een zogeheten 'stille ramp'. Dit jaar zijn dat kinderen in ontwikkelingslanden die sterven door diarree, zo'n 2.200 kinderen per dag. Onder de noemer 'Let's clean this shit up' wordt geld ingezameld voor schoon drinkwater, zeep, toiletten en informatievoorziening.