Zeist,
09
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

S&P verhoogt kredietoordeel Achmea Hypotheekbank

Tilburg - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft donderdag bekend gemaakt dat, gebaseerd op zijn aangepaste rekenmethode voor banken, het de beoordeling van de kredietwaardigheid van Achmea Hypotheekbank N.V. (AHB) heeft verhoogd naar 'A' van 'A-'. De verwachting voor de toekomst ('outlook') is daarbij stabiel, volgens S&P.

Standard & Poor's voegt toe dat het verhoogde oordeel over de kredietwaardigheid van Achmea Hypotheekbank de sterke kapitaalpositie en het verdienmodel van de bank weergeeft. Ook het adequate risicobeheer en de liquiditeitspositie van Achmea Hypotheekbank dragen bij aan de hogere beoordeling, aldus S&P. Het hogere kredietoordeel is verder een weerspiegeling van de strategisch belangrijke rol van Achmea Hypotheekbank voor verzekeraar Achmea, aldus S&P.

Margreet van Ee, directievoorzitter van Achmea Bank, zegt over het verhoogde kredietoordeel: "Het verhoogde oordeel is, te meer in deze tijden, een erkenning voor de sterke financiële positie van Achmea Hypotheekbank. Het is goed te zien dat onze strategie, die gericht is op margebehoud, ook door kredietbeoordelaar S&P wordt gewaardeerd. Wij zien in het hogere kredietoordeel de erkenning voor strategisch belang van het aanbod van hypotheken in aanvulling op de verzekeringen van Achmea."

Aanvullend op zijn verzekeringsproducten biedt Achmea via de merken Centraal Beheer Achmea, FBTO en Woonfonds ook hypotheken aan. Achmea Hypotheekbank heeft een hypotheekportefeuille van circa 12 miljard euro en verkoopt hypotheken aan particuliere woningbezitters in Nederland. De volledige Research Update van Standard & Poor's is beschikbaar op onze website: www.achmeahypotheekbank.nl

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.