Zeist,
12
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Resultaten project 'Meetbaar Beter' gepresenteerd

​Vandaag hebben de twee grootste Nederlandse hartcentra de resultaten van het project: ‘Meetbaar Beter’ gepresenteerd. Het gaat om de eerste specifieke spiegelinformatie over hartcentra die beschikbaar komt in Nederland, mede mogelijk gemaakt door Achmea. Een primeur in de Nederlandse gezondheidszorg ten aanzien van transparantie in de zorg.

De twee hartcentra van Catharina Ziekenhuis uit Eindhoven en het St. Antonius ziekenhuis uit Nieuwegein presenteerden de meest relevante uitkomstindicatoren voor patiënten uit hartcentra. De indicatorenset uit dit project 'Meetbaar Beter' is op wetenschappelijk wijze ontwikkeld met behulp van internationale adviesraden en maakt de weg vrij om transparant te rapporteren over resultaten van de geleverde zorg in hartcentra. De indicatoren vormen de basis van een kwaliteitssysteem wat verdere verbetering van de zorg mogelijk maakt. Meetbaar Beter is opgezet om met andere hartcentra verder door te ontwikkelen.

Skipr
Lees ook het blog op Skipr over Meetbaar Beter, geschreven door Robbert Huijsman, senior manager Kwaliteit en Innovatie bij de divisie Zorg & Gezondheid van Achmea en Frederique van Duuren is projectmanager van het programma Kwaliteit van Zorg.

'Achmea wordt heel vrolijk van dit initiatief'
De NOS interviewde Ben Crul, Senior medisch adviseur zorginkoop bij Achmea, over het project 'Meetbaar Beter'. Beluister het fragment.