Zeist,
16
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Resto VanHartegasten vieren kerst bij Achmea

Op woensdag 14 december 2011 kwamen bijna 600 Resto VanHartegasten en –vrijwilligers alvast in de kerststemming in vier Achmea-bedrijfsrestaurants in ons land. Ook in Amsterdam nodigde Achmea Resto VanHarte uit voor een feestelijk viergangendiner met entertainment in kerstsfeer. Sodexo verzorgde het eten en Achmea-medewerkers bedienden de gasten. Juist in de feestelijke december-maand hebben mensen die eenzaam zijn extra behoefte aan contact. Daarom is Resto VanHarte opgericht. Resto VanHarte is het gastvrije buurtrestaurant waar ontmoetingen centraal staan.

De gasten hebben enorm genoten van de sfeervolle avond. Voor veel gasten is dit het enige kerstfeest dat ze dit jaar vieren. Vanuit drie hoeken van de stad (Resto’s Amsterdam Noord, Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam Zuidoost) en uit Alkmaar kwamen bussen met gasten samen naar het Achmea-kantoor. Er werd lekker gegeten en flink gedanst op de live soul- en discomuziek van de band Try Out met een Achmea-directeur op basgitaar.

Achmea en Sodexo steunen Resto VanHarte
Resto VanHarte is een non-profitorganisatie die niet kan bestaan zonder donaties en partnerships met overheden, bedrijven en fondsen. Achmea en Sodexo zijn al langere tijd sponsors van Resto VanHarte. Sodexo ondersteunt Resto VanHarte bij de kwaliteitscontrole van de Resto’s. Zo trainen kwaliteitsadviseurs van Sodexo de medewerkers op het gebied van hygiëne. Achmea bestaat dit jaar 200 jaar en daarom zetten dit jaar meer dan zevenhonderd Achmea-medewerkers zich vrijwillig in bij een van de buurtrestaurants van Resto VanHarte. Dit is alweer het zevende jaar dat de kerstdiners op deze manier worden georganiseerd.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het gastvrije en betaalbare buurtrestaurant waar ontmoetingen centraal staan. Resto VanHarte biedt buurtgenoten uit diverse culturen, generaties en religies een warm en dynamisch platform voor het leggen van nieuwe contacten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam. Samen met buurtprofessionals, zoals de wijkagent, maatschappelijk werker en dominee, doorbreekt Resto VanHarte het sociaal isolement en bundelt buurtkracht. Resto VanHarte biedt gasten, vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan. Resto VanHarte is een professionele organisatie zonder winstoogmerk en wordt mogelijk gemaakt door donateurs, sponsors en vrijwilligers. Dankzij hen en de samenwerking met bedrijven en de overheid weet Resto VanHarte in ruim 25 buurtrestaurants jaarlijks meer dan 85.000 maaltijden op tafel te zetten.

U kunt hier het persbericht (PDF) downloaden.