Zeist,
11
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Regresdienstverlening voor Volmachten

Intermediairverzekeraar Avéro Achmea start met een nieuwe ondersteuningstool voor haar gevolmachtigden in Inkomen: Regresdienstverlening.

Volmachtrelaties van Avéro Achmea kunnen sinds deze maand een beroep doen op de diensten van de afdeling Regres wanneer een derde partij aansprakelijk is voor het verzuim van een werknemer van de verzekerde werkgever. Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die buiten zijn schuld gewond raakt bij een ongeval. Hij is in dat geval niet aansprakelijk en zijn werkgever is verplicht om loon door te betalen.

Beheersing schadelast
Belangrijkste taak van de afdeling Regres is de uitkering van de loondoorbetalingsverzekering te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Dit neemt veel werk uit handen van de gevolmachtigde en bovendien is een speciale rechtsbijstandverzekering voor verzekerde niet meer nodig. Ook draagt regresdienstverlening bij aan beheersing van de schadelast voor het volmachtkantoor.

“De kennis die Achmea heeft opgebouwd op het gebied van sociale zekerheid wordt nu door Avéro Achmea voor haar gevolmachtigden ontsloten”, zegt Jaap de Louw, directeur Volmachten van de intermediairverzekeraar.