Zeist,
13
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Pulse wint Achmea Quality Award

Pulse heeft vanmiddag de Achmea Quality Award gewonnen. Pulse is een systeem voor kwaliteitsregistratie, dataverzameling en real-time analyse ontwikkeld en gebruikt door Xpert Clinic en het Erasmus Medisch Centrum.

Robbert Huijsman, manager Kwaliteit & Innovatie bij Achmea: "Het unieke aan PULSE is de patiëntgedrevenheid. In het kwaliteitsregistratiesysteem wordt het bereikte effect van de behandeling bij elke patient gemeten. Het herkent na een behandeling een afwijkend beloop in zorguitkomsten. Als bijvoorbeeld een patiënt thuis een zeer hoge pijnscore invult, ontvangt de kliniek automatisch bericht hierover. De patiënt wordt dan gebeld om direct samen het behandelplan aan te passen. Dat gaf de jury de doorslag in hun keuze uit de bijna 100 inzendingen.”

6 locaties voor hand- en polszorg in Nederland hebben PULSE volledig geïntegreerd in hun zorgprocessen. Daarnaast gebruiken Erasmus Medisch Centrum en het Sint Franciscus Gasthuis delen van PULSE. Het systeem monitort verschillende uitkomsten. De uitkomsten geven inhoudelijke en kwaliteitsinformatie aan zorgprofessionals en patiënten. Het maakt betrouwbare vergelijkingen tussen behandelingen, behandelaars en instellingen mogelijk.
 
De winnaar werd bekend gemaakt door Gerdi Verbeet, voorzitter van de NPCF, op het Achmea Congres 'Zorguitkomsten' waar de resultaten besproken werden van Achmea’s programma Kwaliteit van Zorg. Aan het eind van het congres gingen de ruim 350 zorgprofessionals, beleidsmakers, patiënten, politici en patiëntenorganisaties naar huis met de Actieagenda 3.0 voor 2014.
 
Achmea Quality Award
Foto: Pulse ontvangt Achmea Quality Award 2013 van Gerdi Verbeet