Zeist,
27
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prominenten praten in Katwijkse huiskamers

​Achmea start morgen met een serie huiskamergesprekken in het kader van haar campagne ‘Volgens Nederland’. Huiseigenaren in de Kerkstraat in Katwijk ontvangen bekende Nederlanders en - per huiskamer - zo’n vijftien geïnteresseerden. Er is koffie, er is koek én er is een forse maatschappelijke kwestie. Denk aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

De uitkomsten van deze gesprekken – ook zoals deze online plaatsvinden – zijn voor alle mensen die in Nederland met zorg te maken hebben waardevolle input om hun dienstverlening te optimaliseren. De uitkomsten worden later dan ook onder de aandacht gebracht bij beslissers in het land.

Huiskamergasten praten over maatschappelijk relevante thema's
Komend jaar worden minstens vijf Kerkstraten in Nederland bezocht, om te praten over één van de maatschappelijke relevante thema’s gezondheid, werk, pensioen, mobiliteit en veiligheid. De aftrap vindt plaats in Katwijk, waar onder andere Ab Klink (oud-minister VWS en partner bij Booz & Company), Epke Zonderland (Olympisch kampioen en student geneeskunde), Rob Oudkerk (oud-kamerlid en huisarts) en Marc de Hond (ondernemer en presentator van De Rekenkamer) komen praten over gezondheidszorg. De lijst van huiskamergasten wordt gecompleteerd met Jet Berkhout (freelance schrijver en radiomaker), Cecil Scholten (programmamedewerker bij Vilans, organisatie voor vrijwilligers in de zorg) en Laurent de Vries (directeur GGD Nederland).

Snotterpoli: noodzakelijk of flauwekulzorg?Marc de Hond: 'Dansen in een robotpak'

Rob Oudkerk en Marc de Hond in gesprek in Katwijkse huiskamers.

De gemeente Katwijk is blij dat Achmea haar Kerkstraat heeft uitgekozen voor de aftrap van de campagne. Burgemeester Jos Wienen: “Katwijkers zijn gastvrije mensen. Dat blijkt ook nu weer uit het feit dat een aantal huiseigenaren uit de Kerkstraat zonder eigenbelang de deuren openzetten voor bekende en onbekende Nederlanders. Maar Katwijkers zijn ook erg betrokken bij de onderwerpen die iedereen raken. Ik weet zeker dat ze hun mening zullen laten doorklinken in de gesprekken.”

Praat mee op Volgens Nederland
Op www.volgensnederland.nl wordt verslag gedaan van de gesprekken in Katwijk. Achmea nodigt alle Nederlanders uit om mee te praten en hun mening te geven over het onderwerp gezondheid of één van de andere thema’s die later aan bod zullen komen.