Zeist,
28
november
2022
|
21:45
Europe/Amsterdam

Opnieuw wint Achmea een prijs met haar corporate movie

Winnaar in de categorie ‘beste stand-alone video’ bij Content Marketing the Awards (CMTA)

Opnieuw heeft Achmea met haar corporate movie ‘Samen Leven volgens Achmea’ een prijs gewonnen. Bij de Content Marketing the Awards (CMTA) heeft Achmea een award gekregen in de categorie ‘Beste stand- alone video’. Afgelopen oktober won Achmea met haar film al een Golden Dolphin en de Grand Prix prijs bij de prestigieuze Cannes Corporate Media & TV Awards.

De film ‘Samen Leven volgens Achmea’ zet in op eerlijke emoties, levensechte mensen en een klassiek opgebouwde vertelvorm. In vijf op waarheid geïnspireerde verhaallijnen volgt de kijker personages die een ingrijpende, leven veranderende gebeurtenis meemaken en weer op de been worden gebracht door een breed netwerk aan behulpzame mensen en instanties. Achmea is hier er een van.

Continuïteit en solidariteit staan centraal
De corporate movie is in februari 2022 gelanceerd. Het concept van de film vindt zijn oorsprong in het inzicht dat als je iets vreselijks overkomt, het leven stil lijkt komen te staan. Het zijn dan de mensen om je heen die je er doorheen slepen. Deze combinatie van continuïteit en solidariteit raakt wat ons betreft de purpose van een (coöperatieve) verzekeraar als Achmea. Het team heeft zich voor de verhalen in de film laten inspireren door tientallen ontdekte verhalen waarin continuïteit en solidariteit centraal staan. Samen Leven volgens Achmea betekent met elkaar ervoor zorgen dat het leven van mensen door kan gaan, ook als het even tegenzit. 

True storytelling heeft effect
De corporate movie van Achmea is uitzonderlijk succesvol in het veroorzaken van positieve emoties bij de kijker. Dat bleek uit fMRI-onderzoek uitgevoerd door neuro-marktonderzoeksbureau Neurensics. Het effect van de film is het resultaat van de ‘true storytelling’-methode die is toegepast door corporate cinema agency 1Camera, verantwoordelijk voor het concept en de productie van de film. 

Credits
Achmea: Jan Wiercx, Stefan Kloet, Lori Kuiper, Lara Klooster
Concept en productie: 1Camera
Creatief directeur: Jasper Claus 
Executive Producer: Paul Keur
Regisseur: Hugo Keijzer
DOP: Pieter Colombijn 
Producent: Roos Aalvanger