Zeist,
22
april
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe verzekeraar voor zzp'ers: GoedGenoeg

Vanaf vandaag kunnen hoogopgeleide zzp'ers zich goedkoop verzekeren tegen ziekte, ongevallen en overlijden bij de nieuwe verzekeraar GoedGenoeg. Samen met enkele tientallen leden van de zzp-community Myler heeft Achmea de nieuwe verzekeraar ontwikkeld, die zich uitsluitend richt op zelfstandigen.​

Het bestaande verzekeringsaanbod is niet flexibel en kent een zeer brede dekking, waardoor de premies vaak te hoog zijn voor zzp'ers en het voor hen onaantrekkelijk is om zich te verzekeren tegen ongevallen en ziekte. Bij GoedGenoeg kunnen zzp’ers hun verzekering zelf samenstellen, door de modules "Ernstig Ziek Worden", "Ongeval Krijgen" en "Dood Gaan" apart af te sluiten of met elkaar te combineren. De jaarlijkse premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en fors lager dan reguliere verzekeringen. In Nederland is tweederde van de ruim 1,1 miljoen zelfstandigen niet verzekerd als zij ziek worden of een ongeluk krijgen.

Transparante dekkingen en lagere premies
GoedGenoeg is duidelijk over wat wel verzekerd is en wat niet. Bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden wordt het verzekerde bedrag in één keer uitgekeerd. Anders dan bij reguliere verzekeringen voor ziekte, overlijden of ongevallen kunnen zelfstandigen bij GoedGenoeg de hoogte en samenstelling van hun verzekering zelf bepalen. Door deze flexibiliteit kunnen zzp'ers tientallen procenten premievoordeel behalen in vergelijking met premies van gebruikelijke arbeidsongeschiktheid- en overlijdensrisicoverzekeringen. Ook betalen verzekerden bij GoedGenoeg een zogenoemde stijgende eenjarige risicopremie. Bij een stijgende eenjarige risicopremie wordt de premie jaarlijks aangepast, omdat de kans van overlijden of de kans op een ernstige ziekte groter wordt naarmate de verzekerde ouder wordt. De zzp'er betaalt dus een premie die hoort bij het risico dat de ondernemer werkelijk loopt. Hierdoor is de premie extra laag bij aanvang. Daarnaast zijn de verzekeringen per maand opzegbaar.

Voor en door zzp'ers
De ontwikkeling van GoedGenoeg is een co-creatie van zzp'ers die lid zijn van Myler en het Innovatiecentrum van Achmea. Hierdoor sluiten de verzekeringsproducten nauw aan bij de behoefte van zelfstandig ondernemers. Zzp'ers zijn ondernemers met specifieke behoeften als het gaat om risico's afdekken. Zij weten wat zij wel willen verzekeren, en wat niet. Ze willen hun verzekeringen daarom zo flexibel mogelijk houden en het dekkingsniveau aanpassen aan het risico dat ze willen afdekken.

Profiel Myler
Myler is een initiatief van Achmea en Numa Group en is het eerste online zzp-platform dat directe bemiddelingsdiensten tegen lage tarieven aanbiedt voor hoogopgeleide zzp'ers die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening en ICT. Inmiddels zijn meer dan 7.500 zzp'ers aangesloten. Het platform is transparant over de verdiensten, zodat er een optimale samenwerking tussen zelfstandig werkende professionals en bedrijven ontstaat. Ook kunnen zelfstandigen online netwerken en elkaar ontmoeten tijdens speciaal georganiseerde zzp-cafe's. Verder kunnen freelancers en opdrachtgevers bij Myler terecht voor allerlei informatie over veilig met elkaar samenwerken.

Ga naar het originele persbericht over GoedGenoeg.