Zeist,
04
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe koers Achmea Foundation

De Achmea Foundation, het door verzekeraar Achmea gefinancierde fonds dat een bijdrage levert aan de leefomstandigheden van kansarmen in binnen- en buitenland, bestaat in 2012 vijf jaar.

Achmea Foundation groeide de afgelopen vijf jaar naar ruim 250 gefinancierde projecten in binnen en buitenland en is daarmee onderdeel van de trend dat bedrijven een grotere rol spelen in ontwikkelingssamenwerking bij een terugtrekkende overheid. De opdracht van de Achmea Foundation is: laat de maatschappij meeprofiteren van de winst van Achmea en steun projecten voor een duurzame verbetering van de leefomgeving van groepen kansarmen.

Nieuwe werkwijze
De foundation introduceert in dit lustrumjaar een nieuwe werkwijze die in lijn is met de kernactiviteiten van moedermaatschappij Achmea. Dat betekent dat Achmea Foundation zich uitsluitend zal concentreren op projecten in de landbouw, gezondheidszorg en toegang tot financiële dienstverlening. Aan dit laatste geeft de foundation onder andere invulling door haar inspanningen op het gebied van micro insurance, een kleinschalige vorm van verzekeren die specifiek toegesneden is op de ontwikkelingswereld. Ook de doelgroep is aangepast. De projecten richten zich uitsluitend nog op jongeren, vrouwen en de allerarmsten.

Jaarverslag 2011
Vandaag brengt de Achmea Foundation haar jaarverslag uit. Er werden in 2011 72 nieuwe projecten gestart met een toekenning van €4,9 miljoen in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. De hulp ging naar armoedebestrijding (14%), sociaal economische emancipatie (37%), gezondheidszorg (15%), Onderwijs (26%) en infrastructuur (8%). Zelfredzaamheid is daarbij het centrale thema. Voor meer informatie hierover zie www.achmeafoundation.nl.

Lees het originele persbericht (PDF).