Zeist,
21
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Maatschappelijke samenwerking Achmea en Resto VanHarte

Achmea bestaat dit jaar 200 jaar. In dit kader is de samenwerking met Resto VanHarte geïntensiveerd. Dat is hard nodig, want één op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Daarom is Resto VanHarte opgericht.

Resto VanHarte is het gastvrije buurtrestaurant waar ontmoetingen centraal staan. In het jubileumjaar zetten vele honderden Achmea-medewerkers zich vrijwillig in bij de Resto’s van Resto VanHarte. De Raad van Bestuur van Achmea gaf zelf het goede voorbeeld en bediende dinsdag 20 september 200 gasten in Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve.

Achmea trakteerde 200 bewoners in Den Haag
Op dinsdag 20 september trakteerde Achmea 200 wijkbewoners in Den Haag Mariahoeve op een feestelijk driegangendiner. De Raad van Bestuur van Achmea gaf zelf het goede voorbeeld en bediende deze avond - samen met 30 andere Achmea-vrijwilligers - de Resto VanHartegasten. Het was een feestelijke avond met entertainment uit verschillende culturen. Achmea-bestuursvoorzitter Willem van Duin: ‘Hartverwarmend om te zien hoe Resto VanHarte mensen dichter tot elkaar brengt. Ik ben blij dat wij als Achmea hieraan bij kunnen dragen. De samenwerking met Resto VanHarte is een verrijkende ervaring voor al onze medewerkers.’


Bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea bedient gasten van Resto VanHarte Den Haag Mariahoeve

Achmea 200 jaar
Achmea bestaat dit jaar 200 jaar en staat daar op verschillende manieren bij stil. Via de samenwerking met Resto VanHarte wil Achmea iets nuttigs en wezenlijks doen voor de samenleving. Dit jaar zetten honderden Achmea-medewerkers zich vrijwillig in bij een van de 25 buurtrestaurants van Resto VanHarte in ons land. De medewerkers van Achmea helpen mee met het bereiden en uitserveren van maaltijden en bieden op een toegankelijke manier ondersteuning aan de Resto VanHartegasten op het gebied van gezond eten en bewegen. De Achmea-medewerkers doen zo nieuwe ervaringen op en verbreden hun horizon in een inspirerende omgeving. Resto VanHarte werkt al langer samen met Achmea. Het 200-jarig bestaan van Achmea is een mooie gelegenheid om deze samenwerking te intensiveren. Resto VanHarte is een non-profitorganisatie die niet kan bestaan zonder donaties en partnerships met overheden, bedrijven en fondsen. Het partnership met Achmea is een goed voorbeeld van een samenwerking met winst voor beide partijen.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.