Zeist,
05
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kwaliteitskeurmerk voor zes merken

Achmea heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verdiend voor zes van haar merken. Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea en DVZ zorgverzekeringen ontvingen vanmiddag het nieuwe kwaliteitskeurmerk. Het is voor het eerst dat deze keurmerken zijn uitgegeven door de Stichting Toetsing Verzekeraars.

Bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea is verheugd met de toekenning van de zes keurmerken. “Wij hechten groot belang aan het bieden van transparantie en zekerheid voor onze klanten. De kwaliteitskeurmerken kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarom hebben we ook direct meegedongen naar de keurmerken in deze eerste ronde. Als marktleider kijken we niet de kat uit de boom, maar nemen we onze verantwoordelijkheid. De toekenning vandaag is een bevestiging van ons continue streven naar verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten. Wij streven ernaar dat ook onze overige merken het keurmerk snel verwerven. Dat zijn we aan onze stand verplicht.”

Zekerheid
Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren wordt door de onafhankelijke Stichting Toetsing Verzekeraars toegekend aan verzekeraars om het publiek zekerheid te geven over de kwaliteit van verzekeraars. Het kwaliteitskeurmerk stelt strenge eisen aan de klantinformatie, de dienstverlening, de bereikbaarheid, de klanttevredenheid en het kwaliteitsbeleid van verzekeraars. De stichting beoordeelt tweejaarlijks of een verzekeraar nog aan de eisen voldoet.