Zeist,
17
juli
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Jaap Breugem benoemd tot senior manager Achmea Agro

Jaap Breugem (1965) is per 10 september benoemd tot senior manager van Achmea Agro en statutair directeur van de N.V. Hagelunie. Hij volgt Bernard Koeckhoven op die na ruim 17 jaar Achmea verlaat om meer tijd te hebben voor zijn bestuurlijke activiteiten.

Jaap Breugem is sinds 1989 werkzaam voor de Rabobank in verschillende directiefuncties. Vanaf 2013 is hij directievoorzitter van de Rabobank Bommelerwaard en verantwoordelijk voor het bepalen, ontwikkelen en volgen van de koers en het beleid van de bank.

Sinds anderhalf jaar is hij namens Rabobank lid van de stuurgroep van de Coalitie HOT, een platform dat als doelstelling heeft de toekomstbestendige en leidende positie van de Nederlandse glastuinbouw te verzekeren. De focus ligt hierbij op modernisering van glasopstanden, energieverduurzaming en ondernemerschap.

Jaap Breugem beschikt op het gebied van Agro over een breed netwerk in zowel vakorganisaties als landelijke en provinciale overheden.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van sterke verzekeringsmerken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland (14.500 medewerkers). Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegelden in ter dekking van hun zorgkosten, schades, pensioenen en levensverzekeringen. Achmea is behalve in thuismarkt Nederland actief in vijf andere landen.