Zeist,
14
april
2022
|
09:42
Europe/Amsterdam

Icoonproject De Nieuwe Sint Jacob: ouderen een gezond en passend thuis

Achmea opent vandaag feestelijk het nieuwe woon-zorgcomplex De Nieuwe Sint Jacob, in aanwezigheid van toekomstige bewoners en samenwerkende partners. Het complex, direct tegenover dierentuin Artis in Amsterdam, telt 305 appartementen en 20 stadswoningen. Voor de huurders kan bijna alle zorg thuis worden georganiseerd. Achmea ziet De Nieuwe Sint Jacob als een voorbeeld van het nieuwe denken over wonen en zorg en haar visie op Duurzaam Samen Leven.

In 2040 telt Nederland bijna 5 miljoen 65-plussers, onder wie 1,8 miljoen alleenstaanden. Daphne de Kluis, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Voor deze groep zijn er nu nauwelijks alternatieven voor het huis waarin ze hun kinderen hebben grootgebracht en het verpleeghuis. Dat moet veranderen. Wij willen dat alle ouderen een gezond thuis krijgen. Dat betekent dat er van de miljoen nieuwe woningen in Nederland ten minste 500.000 moeten worden gebouwd of omgebouwd voor ouderen.”

Zilveren Kruis en Syntrus Achmea Real Estate & Finance, beide onderdeel van Achmea, hebben eerder een oproep gedaan aan gemeenten en andere partners om samen aan oplossingen te werken. “Meer alternatieven zijn daarbij niet alleen gunstig voor ouderen zelf”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Het vermindert ook de druk op de (mantel)zorg en het bevordert de doorstroming: de eengezinswoningen die ouderen achterlaten, komen vrij voor jonge gezinnen.”

Syntrus Achmea heeft De Nieuwe Sint Jacob in portefeuille namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund en twee pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen. Het complex is gerealiseerd door De Nieuwe Plantage VOF, bestaande uit TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Mobilis en Nico de Bont . De zorg wordt geleverd door Amstelring.

De Nieuwe Sint Jacob maart 2022

Voor meer informatie:

Fleur Bello
Woordvoerder Achmea
06- 31 74 93 50
fleur.bello@achmea.nl

Erik van der Struijs
Woordvoerder Syntrus Achmea
06 13 54 31 02
erik.van.der.struijs@achmea.nl

Kim Libosan
Woordvoerder Zilveren Kruis
06 13229452
kim.libosan@zilverenkruis.nl