Zeist,
15
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

HEMA brengt verzekeringen onder bij Achmea en InShared

HEMA gaat vanaf 1 juli 2011 de verzekeringen van haar klanten onderbrengen bij Achmea en haar online dochter InShared. HEMA vindt in Achmea/InShared een nieuwe partner die eenvoudige verzekeringsproducten tegen een lage prijs kan aanbieden via internet, waarbij de klanttevredenheid hoog is.

Significant marktaandeel​
De afgelopen zes jaar toonden HEMA en verzekeringsmakelaar Aon als eerste aan dat de combinatie tussen een sterk retailmerk en een financiële dienstverlener een substantiële klantenportefeuille kan opleveren. De samenwerking tussen Aon en HEMA werd door Aon beëindigd omdat de partijen geen overeenstemming konden bereiken over de voorwaarden voor de verlenging van het contract.

HEMA is de enige branchevreemde aanbieder die een significant marktaandeel in de financiële dienstverlening heeft opgebouwd, in samenwerking met Aon. Met de nieuwe overeenkomst met Achmea/InShared​​ geeft HEMA verdere invulling aan haar ambities om een grote positie op te bouwen in de financiële dienstverlening. Als internetverzekeraar is InShared optimaal uitgerust voor de toekomst. In het buitenland, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, wordt nu al het merendeel (circa 70 procent) van de schadeverzekeringen online verkocht.

Breed aanbod van verzekeringen
Achmea zal als grootste schadeverzekeraar in Nederland optreden als risicodrager van alle verzekeringen die HEMA aanbiedt. De klanten die al een verzekering bij de HEMA hebben afgesloten, zullen blijven profiteren van de lage prijzen en de hoogwaardige online dienstverlening. Aon blijft onverminderd in het particuliere online segment actief via een breed scala aan Affinity partners.

De klanten van HEMA worden in mei geïnformeerd over bovenstaande ontwikkelingen.​