Zeist,
13
oktober
2023
|
11:01
Europe/Amsterdam

Gijs Kloek verkozen tot Actuaris van het Jaar

Tijdens de Dag van de Actuaris is Gijs Kloek gisteren verkozen tot Actuaris van het Jaar. Als senior manager klimaatverandering bij Actuarial is Gijs Kloek gewend om verzekeringsrisico’s in te schatten en de gevolgen voor de premies te beoordelen. Gijs Kloek is vanuit zijn rol bij Achmea ook voorzitter van de werkgroep Klimaatadaptatie Financiële Sector en lid van de werkgroep overstromingsverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars. Verschillende terreinen waarin hij een verbindende factor vormt bij de gesprekken met diverse ministeries over overstromingsrisico’s en de verzekerbaarheid daarvan.

Voor de jaarlijkse toekenning van de Actuaris van het Jaar Prijs komen actuarissen in aanmerking die een bijzondere bijdrage, met substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie hebben geleverd, aan de ontwikkeling en/of toepassing van het actuariaat of het financieel riskmanagement. 

De organisatie van de prijs over Gijs: “De jury ziet hem als inspiratiebron voor de beroepsgroep. Met een bescheiden maar diepgaande aanpak draagt Gijs op indrukwekkende wijze bij aan een van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken van onze tijd: klimaatverandering. Hij moedigt actuarissen aan om hun kennis en expertise in te zetten voor dit doel, en draagt bij als voorzitter van de werkgroep Klimaatadaptatie in samenspraak met de financiële sector, toezichthouders en ministeries aan de aanpassing van onze economie aan het veranderende klimaat.”

De andere genomineerden waren Henk Bets AAG (Adviesbureau Confident) en Max Kaspers AAG  (Actuaris Schade NV en Practice Lead Adviesbureau Whayle).

IMG-20231013-WA0001

 

 

 

 

 

 

Eerder verscheen dit interview met Gijs: Verzekeraars en overheid in debat: hoe houd je klimaatrisico's verzekerbaar? (amweb.nl)