Zeist,
24
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eureko/Achmea wint FD Henri Sijthoff-prijs

Eureko/Achmea heeft de FD Henri Sijthoff-prijs voor de beste financiële verslaggeving gewonnen. De verzekeraar behaalde deze prestigieuze prijs over het jaar 2010 in de categorie 'niet-beursgenoteerd'. Gerard van Olphen, chief financial officer en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Eureko/Achmea, ontving de prijs maandagavond uit handen van minister Jan Kees de Jager van Financiën.

De jury heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de financiële verslaggeving van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen. Naast de jaarverslagen over 2010 zijn ook tussentijdse rapportages en financiële websites beoordeeld.


CFO Gerard van Olphen ontving de prijs uit handen van minister Jan Kees de Jager van Financiën.

De jury, onder wie hoogleraar Beleggingsleer Jean Frijns en hoogleraar Externe Verslaggeving Frans van der Wel, oordeelde als volgt over het Eureko Jaarverslag 2010: "De strategie van het bedrijf is duidelijk weergegeven. Het is mooi dat de marktaandelen en swot-analyse per activiteit worden weergegeven. De paragraaf over de risicoanalyse is goed en dat is met name voor een verzekeraar belangrijk. Kortom, het jaarverslag van Eureko is een prima weergave van het bedrijf."

Andere prijswinnaars over 2010 zijn Akzo Nobel in de categorie 'AEX-beursgenoteerd' en BinckBank in de categorie 'beursgenoteerd mid- en smallcap'.