Zeist,
28
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eureko benoemt Van Lonkhuijzen en Lückerath in Raad van Commissarissen

Eureko benoemt met ingang van 1 juli 2011 twee nieuwe leden in de Raad van Commissarissen. Het gaat om de invulling van bestaande vacatures. De benoeming van mevrouw Joke van Lonkhuijzen volgt uit de fusie-afspraken met de Friesland Zorgverzekeraar. Mevrouw Mijntje Lückerath wordt benoemd vanuit het wettelijk versterkt aanbevelingsrecht van de ondernemingsraad. De benoeming heeft plaatsgevonden in een extra aandeelhoudersvergadering.

​Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra MBA MCM (1960) is voorzitter Raad van Bestuur van GGZ inGeest in Amsterdam. Daarvoor was ze onder andere lid van de Raad van Bestuur van de Stichting Waalborg in Druten en Directeur bij Integra Zorggroep in Alkmaar. Na haar opleiding Organisatie en Management aan de Leeuwarden Business School behaalde ze haar Master of Business Administration (MBA) aan Glasgow University en Master of Change Management (MCM) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is sinds 2009 lid van de Raad van Commissarissen van De Friesland Zorgverzekeraar.

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers (1968) is hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Lückerath is afgestudeerd in 1994 in de richting Financiële Bedrijfseconomie. Van 1994 tot 2001 heeft ze gewerkt bij Rabobank International in diverse financiele functies. In 2007 promoveerde ze aan de Erasmus Universiteit Ze is tevens verbonden aan de Master Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2009 is ze commissaris bij de beleggingsfondsen en het groenfonds van de ASN Bank.
 
De Raad van Commissarissen van Eureko bestaat per 1 juli uit:
De heer prof. dr. A.H.C.M. Walravens (voorzitter)
De heer J.F. Buurmeijer
Mevrouw S.T. van Lonkhuijzen-Hoekstra MBA MCM
Mevrouw Prof. Dr. M. Lückerath-Rovers
De heer drs. E.A.J. van de Merwe
De heer M. Minderhoud
De heer mr. P.F.M. Overmars
De heer H.J. Slijkhuis
De heer A.W. Veenman
De heer ing. A.J.A.M. Vermeer
De heer B.J. van der Weg