Zeist,
11
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Ellen Faber verlaat Achmea om eigen onderneming te starten

Ellen Faber (55), voorzitter van de divisie Schade & Sociale Zekerheid, neemt per 1 juni afscheid van Achmea, de coöperatieve verzekeraar waar zij sinds 2000 werkzaam is. Ellen Faber verlaat Achmea om in de loop van dit jaar een langgekoesterde wens te vervullen: het starten van een eigen onderneming met de focus op verbinding en leiderschap. Over haar opvolging volgt te zijner tijd nader bericht.​

Loopbaan
Ellen Faber is voorafgaand aan haar rol als divisievoorzitter acht jaar verantwoordelijk geweest voor Achmea Group Facility Services. In deze periode heeft zij het facilitaire bedrijf van Achmea hervormd tot een moderne, efficiënte en klantgerichte organisatie. Ook is onder haar verantwoordelijkheid de nieuwbouw van de Achmea Campus in Zeist gerealiseerd. Ellen Faber was een van de eerste vrouwelijke divisievoorzitters binnen Achmea, die in 2008 de leiding kreeg over Centraal Beheer Achmea en ook verantwoordelijk was voor de lancering van het vernieuwde merk FBTO.

Reactie Willem van Duin
Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur Achmea: “Ik vind het jammer dat Ellen Faber onze onderneming gaat verlaten. Tegelijkertijd is het mooi om te zien dat zij haar hart volgt en uit overtuiging voor het zelfstandig ondernemerschap kiest. En een ondernemer is zij, kijk ook maar naar haar uitverkiezing tot Vrouwelijke Topmanager van het jaar 2011. Met Ellen in onze gelederen heeft Achmea de diversiteit in de top van onze onderneming verder kunnen uitbouwen. Binnen Achmea hebben wij veel vrouwen op leidinggevende posities en Ellen heeft veel van deze collega’s begeleid en gecoacht. Wij zijn Ellen Faber erkentelijk voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar eigen onderneming en alle goeds in de toekomst.”

Lees het originele persbericht (PDF).