Zeist,
09
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Een jaar in gesprek met Nederlanders: Achmea biedt uitkomst aan in Den Haag

Achmea biedt de belangrijkste uitkomsten van een jaar lang praten met Nederlanders aan de leden van de Tweede Kamer aan. In het najaar van 2012 startte de verzekeraar ‘Volgens Nederland’. Doel: het aanjagen en faciliteren van de dialoog om zo een bijdrage te leveren aan een maatschappij waarin het voor iedereen prettig toeven is. De belangrijkste bevindingen zijn gebundeld in een boek. Projectleider Marjanne Mulder: "Achmea gaat haar voordeel doen met de input van alle Nederlanders die we spraken en nog steeds spreken. We vragen hetzelfde aan onze volksvertegenwoordigers. Regeren begint met luisteren!"

Volgens Nederland bestaat uit onderzoek onder de Nederlandse bevolking (uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK), de interactieve site www.volgensnederland.nl, gesprekken op social media én huiskamergesprekken in het hele land over de thema’s Pensioen, Gezondheid, Veiligheid en Werk. Met 'Volgens Nederland' zet Achmea de deuren open voor een eerlijke dialoog. Deelnemers aan Volgens Nederland worden wijzer en voelen zich zekerder bij de aanspraak die de overheid op hen doet om veel meer zelf te doen.

De vraagstukken die aan de orde komen op het platform en in de huiskamergesprekken zijn vaak complex: kostenreductie in de zorg, kwaliteit van leven bij chronische zieken, het generatieconflict bij het thema pensioen, gemotiveerd en gezond werken tot je 67e, gewenste arbeidsparticipatie van iedereen die kan werken, verhogen van het veiligheidsgevoel in de buurt. Het zijn geen vragen die met één gesprek worden opgelost.

Na ruim een jaar met elkaar in gesprek te zijn geweest zijn nu de highlights samengevat in een boek. Het wordt op dinsdag 10 december tussen 10:00 uur en 15:00 uur gepresenteerd op Het Plein in Den Haag, waar Tweede Kamerleden zijn uitgenodigd om langs te komen in de Volgens Nederland Mini-Huiskamer. Kees van der Staaij (fractievoorzitter SGP), Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), René Leegte (VVD) en Norbert Klein (fractievoorzitter 50PLUS) zullen zich in ieder geval melden om het boek persoonlijk in ontvangst te nemen.